Salată de ouă cu avocado

O gustare rapidă – Salată de ouă cu avocado!

          Te întrebi ce poți să faci cu ouăle ramase de la Paști?  Răspunsul este simplu: o salată delicioasă cu avocado, ouă  și ceapă verde.

           Noua ni s-a întâmplat anul acesta să înroșim mai multe ouă decât am putut manca. Și, cum săptămâna aceasta am reciclat mâncarea rămasă, am cautat o soluție și pentru ouă.

           Cea mai la îndemână combinație a fost cea cu avocado.  Pe lângă avocado am pus  ceapă verde, lămâie și o lingură de smântână, iar pentru decor, și nu numai, am adăugat pătrunjel verde și câteva feliuțe de ridichi.

          Dacă două zile doar asta am mâncat,  mă gândesc ca am spus totul despre acest preparat, nu?

          Bine, nu doar asta. Recunosc că am mai pus pe masă și câte o salată verde. Așa am evitat pâinea și dieta nu mi-a fost amenințată.

         Iar dacă nu ești cu kilogramele date peste cap după aceste sărbători, poți să servești salata pe felii de pâine prăjită – ies niște bruschete minunate.  Sau pune în bolul cu salata câțiva crackersi și micul dejun este gata.

 

Salată de ouă cu avocado

 

salata_de_oua_cu_avocado

Salata de oua cu avocado

Prep Time: 10 mins
Cook Time: 5 mins

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 avocado mic (bine copt)
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 lingură de smântână
  • sare și zeamă de lămâie după gust
  • Pentru decor: pătrunjel și ridichi

Cum să procedezi:

  1. Fierbe ouăle tari ( 4-5 minute, după ce apa a început să fiarbă).
  2. Pasează miezul de avocado într-un bol și adaugă peste el sare, zeamă de lămâie și smântână.
  3. Taie ceapa verde mărunt și ouăle fierte bucăți și adaugă-le peste sosul de avocado.
  4. Decorează salata cu pătrunjel și ridichi.

No Replies to "Salată de ouă cu avocado"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.