Gata in 30 minute/ Mama la Dieta/ Salate

Salata de dovlecei cu branza feta

Salata_de_dovlecei_cu_branza_feta

Salată de dovlecei cu brânză feta

Atenție: Mamă fără timp, mamă la dietă!

Zilele acestea nu am avut timp să intru în bucătărie. Doar 5 minute dimineața cât să-mi fac rapid o cafea. Dacă mă întrebi acum ce am în frigider, nu cred ca nimeresc doua trei alimente.

Știi vorba aia cu cizmarul care nu are cizme, croitorul fără haine și bloggerul culinar fără mâncare? Ultima parte am adaptat-o, evident, dar cam așa am ajuns eu.

În fine, după o perioadă de rătăcire, astăzi mi-am propus să mă reîmprietenesc cu bucătăria mea. Mâncatul pe fugă nu mai este o opțiune pentru o mamă aflată la dietă.

Eu sunt mama la dietă, veșnic la dietă. Corpul mă ajută și nu sunt atât de mare pe cât ar trebui, asta raportat la cât mănânc. Mă ajută el, dar trebuie să-l mai ajut și eu din când în când.  Cum? Cu preparate sărace în calorii, dar bogate în vitamine și cantități moderate. În două cuvinte: echilibru alimentar.

Eu zic ca sunt pe drumul cel bun, nu?

Salata_de_dovlecei_cu_branza_feta

 

Deschid frigiderul și caut să văd vreun ingredient rătăcit care să-mi facă cu ochiul. L-am găsit. Dovlecelul!

Norocoasă cum sunt, mai găsesc ceva brânză feta și câteva fire de verdeață: mărar și pătrunjel. Uite cum prânzul meu este aproape gata.

Pun rapid dovlecelul în tigaie și imediat ce este gata presar deasupra bucățele de brânză. Asezonez totul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Decorul este la fel de important ca gustul. Mâncarea trebuie să fie frumoasă, iar mărarul și pătrunjelul aruncate într-un mod neglijent deasupra își fac foarte bine treaba.

Acum pe masa din bucătărie mă așteaptă o salată caldă din trei ingrediente, gata în doar 10 minute.

Norocul înfometatului la dietă, dovleceii.

Salata_de_dovlecei_cu_branza_feta

 

Salată de dovlecei cu brânză feta

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 dovlecei mici (zucchini)
  • 60 g brânză feta
  • câteva frunze de mărar și pătrunjel
  • sare și piper
  • 1/2 lămâie
  • 15 -20 ml ulei

Cum se face:

  1. Spală și taie dovleceii în felii de aproximativ 1 cm. Presară sare și piper, după gust. Pune o tigaie pe foc și când este încinsă unge-o cu ulei și pune feliile de dovlecei. Rumenește-le ușor pe fiecare parte. Scoate-le într-o farfurie pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.
  2. Așează feliile de dovlecei pe farfurie, adaugă brânza feta mărunțită și verdeața ruptă în bucăți.
  3. Asezonează cu zeamă de lămâie.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply