Mama la Dieta/ Salate

Salată cu quinoa

Salata_quinoa

Ce faci atunci când kilogramele nu te lasă în pace? Treci pe salată 🙂  Salată cu quinoa 😛

Sărbătorile au trecut și parcă simt nevoia de mai multă mâncare ușoară, fresh. Este păcat să nu profit de minunatele legume fresh pe care le găsesc acum în piață. Sau prin grădina mamei. Doar nu m-am întors din weekedul petrecut la țară cu mâna goală. Am venit cu un coș plin de salată verde crudă și bună, ceapă verde și ridichi mici, mici și drăgălașe.

O salată, două pe zi o să mă țină în formă și o să alunge cele câteva kilograme în plus. Dar ce să mai pun în salată? Nu am chef de crutoane, nici brânzeturi. Quinoa.

Salată cu quinoa

Salata_quinoa

Apelez la o pungă de quinoa ca să completez salata cu ceva consistent și sănătos. Nu o să fierb foarte multă, o să fie mai multe legume decât quinoa, dar asta doar pentru astăzi. Mâine pot să schimb proporțiile și să fac o salată cu mai multă quinoa și mai puține legume. Nu e ceva strict, cantitățile din rețetă sunt orientative și le poți adapta foarte ușor propriului tău stil.

Cum se prepara quinoa?

Salata_quinoa

Destul de simplu. În primul rând se clătește foarte bine, într-o sită foarte deasă, căci semințele sunt destul de mici. Se clătește bine sub jet de apă. Quinoa se fierbe în proporții de 1 la 2, o parte quinoa și două părți apă. Deci măsoară cu aceeași cană/pahar quinoa și apa. Pune quinoa și apa în cratiță pe foc mic și când începe să fiarbă acoperă cratița cu un capac. Va fierbe în aproximativ 15 minute sau până când se absoarbe toată apa. Mai lasă cratița acoperită încă 5-10 minute, iar apoi amestecă cu o furculiță ca să separi bobițele de quinoa.

Dacă am fiert deja quinoa, salata este aproape gata. Pregătesc legumele rapid și le așez în straturi în borcane. Așa voi avea gustări pentru toată ziua și în plus arată wow. Nu?

xoxo,

Laura

Salată cu quinoa

Ingredients

  • 100 g quinoa (eu am folosit Quinoa SanoVita)
  • 200 ml apă
  • 8-10 roșii cherry
  • 1 castravete
  • câteva frunze de salată
  • câteva ridichi mici
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 ardei roșu mic
  • SOS: 1 linguriță muștar, sare, piper, zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline

Instructions

1

Pune quinoa într-o sită deasă și spal-o bine sub jet de apă rece. Apoi pune semințele de quinoa în cratiță, adaugă apa și puțină sare, pune cratița la foc mic. Atunci când începe să fiarbă acoperă cratița cu un capac și las-o la fiert aproximativ 15 minute sau până când se absoarbe toate apa. (Quinoa se fierbe în proporții de 1 la 2, o parte quinoa și două părți apă. Deci măsoară cu aceeași cană/pahar quinoa și apa). Mai lasă cratița acoperită încă 5-10 minute, iar apoi amestecă cu o furculiță ca să separi bobitele de quinoa. Lasă quinoa până se răcește complet.

2

Curăță, spală și taie legumele pentru salată. Amestecă legumele cu quinoa sau așează-le în straturi în borcane și așa vei avea o gustare fresh a doua zi la muncă.

3

Pune toate ingredientele pentru sos într-un borcan mic și agită-l bine pentru a face un dressing cremos. Adaugă dressingul în salată atunci când o servești.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply