Salate

Salata de vinete cu tahini si usturoi

salata_de_vinete_cu_tahini_si_usturoi

Salata de vinete – Baba Ghanoush!

O salata de vinete cu tahini si usturoi usor de facut!

Am apreciat intotdeauna mancarea traditionala, pentru ca am crescut cu ea si pentru ca nu am uitat intre timp sa o gatesc si sa o indragesc. Se zice ca mancarea cea mai buna este cea facuta de mama, nu-i asa?

Dar la fel de mult cred ca gusturile se pot educa si ca ne putem bucura si chiar aprecia si mancaruri din alte bucatarii.

Astazi, cu vinete proaspat culese si coapte am iesit putin din bucataria romaneasca si am incercat o alta varianta a salatei de vinete, una cu influente orientale. Am renuntat la adaosul de ceapa si l-am inlocuit cu usturoi, tahini (pasta de susan), patrunjel si zeama de lamaie si am obtinut o Salata Baba Ghanoush minunata. A fost apreciata de intreaga familie dar si de prietenii pe care i-am avut invitati. Cu totii, de la mic la mare, au renuntat la varianta clasica de salata de vinete care era si ea pe masa, ca sa o devoreze pe aceasta.

Cum am pregatit-o? O sa va spun imediat cum procedez eu in cazul vinetelor. Chiar daca vreau sa fac doar o salata de vinete sau daca vreau sa le conserv pentru iarna folosesc aceleasi metode care imi usureaza munca.

Iata cateva sfaturi utile:

  1. Vinetele se coc foarte bine si usor direct pe flacara aragazului sau daca locuiti la casa pe gratarul din dotare
  2. Pentru a le curata cat mai usor ajutati-va de o lingura si un cutit. Taiati-le  coada dupa care le taiati in jumatate. Adunati cu lingura miezul lasand coaja pe tocator
  3. Este bine sa le curatati cat sunt inca calde pentru a-si pastra o culoarea deschisa
  4. Lasati-le la scurs pana se racesc
  5. Tocati vinetele cu ajutorului unui cutit special din lemn
  6. Le puteti conserva pentru iarna punandu-le in pungi la congelator. Eu fac acest lucru si astfel gatesc salata de vinete tot timpul anului.

Gata cu vorba!!! Laaaa masaaa!!!

Ps: Era sa uit….  puteti servi salata pe felii de paine proaspata, prajita sau chiar pe lipii!

Ingredients

  • • 2 vinete mari (sau 3 mai mici)
  • • 3-4 catei de usturoi
  • • 5 linguri ulei
  • • 2 lingurite de tahini (pasta de susan)
  • • cateva fire de patrunjel
  • • zeama de lamaie dupa gust (aproximativ 1/2 lamaie)
  • • sare

Instructions

1

Coacem vinetele si le curatam

2

Lasam la scurs vinetele intr-o sita pana se racesc

3

Le tocam marunt

4

Adaugam usturoiul zdrobit, pasta de tahini, patrunjelul tocat marunt si treptat uleiul in timp ce le amestecam foarte bine

5

Asezonam salata cu sare si zeama de lamaie dupa gust.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply