Jurnal de Familie

Ouă roșii vopsite natural cu coji de ceapă

oua-rosii-vopsite-natural-cu-coji-de-ceapa

Departe de agitație, de orașul super aglomerat, acolo îmi place sa fiu de Sărbători. Nu este foarte departe de București dar este exact asa cum îmi doresc, liniște, aer curat, pomi înfloriți, grădina plină cu legume de primăvară proaspete, locul în care am petrecut aproape toate Sărbătorile de Paști. Acasă. Pentru că Sărbătorile se petrec în familie! Cu masa plină de bunătăți și cu foarte multă voie bună.

Voie bună și ouă roșii vopsite natural cu coji de ceapă 🙂 Da. Anul acesta m-am întors la rețeta tradițională de vopsit ouă.  Cea cu foi de ceapă albă și roșie. Nu le-am mai făcut așa de când eram copil și mama folosea rețeta aceasta de ouă vopsite natural. Ea spune că nu-i complicat deloc. Deci anul acesta vom face ouă roșii vopsite natural.

Ouă roșii vopsite natural cu coji de ceapă

Oua-rosii-vopsite-natural

Cum sa vopsești ouăle de Paști natural cu coji de ceapă?

  • Alege foile uscate de ceapă, albă și roșie, în ce proporții vrei tu.
  • Acoperă cojile de ceapă cu apă și fierbe totul 10-15 minute până când se colorează frumos apa. Lasă foile de ceapă fierte să se răcească (chiar până a doua zi).
  • Spală foarte bine ouăle. Poți folosi ouă colorate sau albe (eu am folosit ouă de țară colorate diferit, așa că și ouăle roșii au fost nuanțe diferite).
  • Strecoară apa de foile de ceapă și pune în ea ouăle la fiert.
  • Adaugă un strop de oțet și sare atunci când le fierbi (eu recunosc ca am uitat sa pun și tot au ieșit colorate frumos).
  • După ce sunt fierte, scoate-le pe un prosop sau hârtie și imediat le poți unge cu o bucată mică de slănină sau cu un șervețel cu ulei.

Destul de simplu, zic și eu acum. Iar rezultatul mi-a plăcut tare mult. Așa că m-am hotărât să las rețeta aici și poate anul următor o s-o încerci și tu.

xoxo,

Laura

oua-rosii-vopsite-natural-cu-coji-de-ceapa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply