Salate

Salată aperitiv

salata aperitiv

Legumele și fructele nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră. Dar cum facem să fie atractive și pentru cei mici? Folosim culori diverse și farfuria preferată a copilului pe care o aranjăm cât mai drăgut. Așa am făcut cu această salată aperitiv din legume proaspete colorate, cartofi prajiți la cuptor cu doar o lingură de ulei și brânzeturi.

Delicios, fresh și sănătos.

Ingrediente:

  • salată verde mix
  • castraveți
  • roșii
  • ardei
  • ridichi
  • avocado
  • cartofi
  • condimete: sare, piper, ulei, lămâie
  • brânză aperifrais Ile de France
salata aperitiv cu branza aperifrais

Ce faci cu aceste ingrediente?

  1. Curăță și taie 2-3 cartofi în cuburi potrivite. Asezonează cuburile de cartofi cu sare și un strop de ulei și pune-le într-un singur strat pe hârtie de copt într-o tavă. Pune tava la cuptor până se rumenesc cartofii. Între timp îi mai poți întoarce.
  2. Curătă, spală și taie legumele pentru salată.
  3. Pune legumele pe un platou, în straturi, cât mai drăgut așezate. Fă un sos din sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie și toarnă-l peste legume.
  4. Deasupra pune cartofii prăjiți calzi și bucățelele de brânză. Servește imediat salata.

Toarnă sosul peste salată și pune cartofii calzi exact atunci când vei servi preparatul. Altfel legumele nu își vor păstra forma și se vor înmuia.

enjoy 🙂

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply