Gustari/ Patiserie

Covrigi polonezi

covrigi polonezi

Ce poți face într-o zi de weekend? Coci ceva, covrigi polonezi sau covrigi dulci însiropați. Yummy 🙂

Ingrediente aluat:

  • 450 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 50 g zahăr
  • un praf sare
  • 10 g unt pentru împachetat aluatul

Ingrediente sirop:

  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 2 linguri miere
  • rom după gust
  • nuci pentru decor
covrigi dulci insiropati

Cum se face aluatul:

  1. Cerne făina și pune-o în bolul mixerului împreună cu sarea, zahărul, drojdia uscată.
  2. Încălzește laptele împreună cu cele 75 g unt. Laptele să fie călduț și untul topit.
  3. Adaugă peste ingredientele uscate laptele și untul și mixează până când aluatul devine neted și nelipicios.
  4. Lasă aluatul la dospit într-un bol acoperit cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie pană își dublează volumul.
  5. SIROP: fierbe zahărul și apa aproximatiov 5 minute. La sfârsit adaugă mierea și romul și lasă siropul să se răcească.
  6. Întinde aluatul într-o foaie de 30×40 cm si unge-o cu unt topit sau la temperatura camerei (cele 10 g).
  7. Împachetează aluatul. Adu 1/3 din aluat pe latura mică a dreptunghiului peste partea 2/3 din alaut, apoi adu și partea 3/3 peste partea 2/3 din aluat. Așa vei obține iar un dreptunghi pe care îl îndoi în jumătate. Lasă aluatul la frigider pe o farfurie încă 30 minute.
  8. După ce aluatul a stat la rece întinde-l iar în formă de dreptunghi de 25x35cm. Taie fâșii late de 2,5 cm și apoi fiecare fâșie mai taie-o în două pe lungime, după care răsucești/împletești aceste două fâșii. Formează un covrig cu această fâșie împletită.
  9. Pune covrigii pe hârtie de copt. Se coc la 190-200 C până se rumenesc ușor.
  10. Imediat ce scoți covrigii din cuptor se ung bine cu sirop, din când în când până se absoarbe tot siropul. Presară nucă măcinată deasupra.

enjoy

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply