Gata in 30 minute/ Retete fara Carne

Tarta cu ciuperci si branza brie

tarta cu ciuperci si branza brie

Tarta cu ciuperci si branza brie am spus eu, dar este un foietaj copt rapid cu legume. Legumele alese astazi au fost ciupercile si pentru un plus de prospetime salata dupa preferinta: rucola, salata verde sau baby spanac. Am completat acest foietaj copt cu branza fina, branza brie.

Yummy! Un aperitiv rapid pe care il poti face pentru sarbatori sau pentru o masa cu prietenii, dar si pentru o gustare servita in familie.

Ingrediente:

  • aluat foietaj, aproximativ 20-25 cm
  • 1 ou
  • 400-500 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru proaspat
  • 75-100 g branza brie, eu am folosit branza Delaco
  • baby spanac
tarta ciuperci si brie
  1. Taie ciupercile felii si soteaza-le in foarte putin ulei cu sare, piper si cimbru (pana cand nu mai au apa si se rumenesc foarte putin).
  2. Intinde aluatul foietaj pe o hartie de copt si cu un cutit bine ascutit cresteaza un dreptunghi in mijloc lasand o margine de 2-2,5 cm aproximativ. Nu taia aluatul pana jos. Unge-l cu ou batut.
  3. Incinge cuptorul la 180 C.
  4. Pune in mijlocul aluatului ciupercile deja racite, lasand marginea de 2,5 cm neacoperita. Coace tarta pana cand se rumenesc frumos marginile.
  5. Dupa ce scoti tarta din cuptor pune deasupra felii de branza brie si frunze de baby spanac (amestecate cu un strop de lamaie si ulei, dupa gust).

Weekend fain!

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply