Dulciuri

Prajitura cu foi si crema de cacao

prajitura_cu_foi_si_crema_de_cacao

Prajiturile cu foi erau nelipsite in copilaria mea. Duminica de duminica mama ne facea ceva bun si de cele mai multe ori asta insemna o prajitura cu foi si crema. Vanilie, cacao, cu nuci sau bezea, de fiecare data rezultatul era minunat 🙂

 

Prajitura cu foi si crema de cacao

Ingredients

  • FOI:
  • • 3 oua
  • • 9 linguri lapte
  • • 9 linguri ulei
  • • 9 linguri zahar
  • • 1 plic bicarbonat de amoniu
  • • 1 praf de sare
  • • faina cat cuprinde
  • CREMA:
  • • 250 g zahar
  • • 4 linguri faina
  • • 2 linguri cacao
  • • 750 ml lapte
  • • 100 g ciocolata
  • • 100 g unt

Instructions

1

Foi: Mixeaza ouale cu zaharul, adauga laptele si uleiul, un praf de sare si bicarbonatul de amoniu dizolvat intr-o lingurita de otet. Adauga faina treptat pana obtii un aluat nu foarte tare, pe care sa il poti intinde cu sucitorul in patru foi subtiri. Coace foile pe o tava de cuptor intoarsa, unsa cu unt si pudrata cu faina, in cuptorul bine incins.

2

Crema: Peste amestecul de zahar, cacao si faina adauga treptat laptele amestecand cu telul ca sa nu faca cocoloase. Pune compozitia la foc mic si amesteca continuu pana se ingroasa crema. La sfarsit adauga ciocolata tocata marunt si untul. Lasa pe foc crema pana se topesc si acestea.

3

Dupa ce foile si crema s-au racit putem definitiva prajitura alternand foile cu crema. Pe ultima foaie pune ciocolata topita in unt.

Notes

Recomand sa o lasi cateva ore sau chiar o zi inainte de servire.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply