Dulciuri

Chec cu banane și ciocolată

Chec_cu_banane_si_ciocolata

Chec cu banane și ciocolată sau Banana Bread.

Nu am mai făcut un desert de ceva vreme și parcă tot am in cap imagini și dorințe dulci, prăjituri bune cu multă ciocolată, cremoase sau nu.

Gata, am găsit rețeta potrivită!

Chec cu banane și ciocolată

O prăjitură cu blat dens, multă ciocolată și gusturi intense.

Chec_cu_banane_si_ciocolata

Astăzi o să-mi fac timp  pentru acest desert, o să-l strecor și pe el printre toate lucrurile pe care le am pe lista mea de ‘To Do’.

Păi, o vreme așa mohorâtă trebuie tratată cu multă ciocolată, nu? Cel putin așa o îmbunez eu. Ce poate să fie mai bun într-o zi friguroasă și fără nicio urmă de soare decât mirosul subtil al unei  prajituri proaspat scoase din cuptor?

Am adunat ingredientele pe blatul din bucătărie ca să pun cât mai repede prăjitura la cuptor. Nu trebuie sa-mi ia mai mult de o jumătate de oră. Marele avantaj al unei astfel de prajituri este rapiditatea. Fară prea mari pretenții sau albușuri bătute spumă, prajitura e gata de pus în cuptor.

Banana Bread cu ciocolată

Banana_bread_cu_ciocolata

Măsor ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, cacaua și le pun în bol. La fel procedez și cu restul ingredientelor: ouăle, zahărul, uleiul, bananele, vanilia, le măsor și le pun într-un alt bol. La final le amestec și adaug ciocolata. O pun tăiată bucăți, mari si mici, căci nu m-am chinuit foarte tare să obțin bucăți egale. Îmi place să le găsesc topite în prăjitură. Torn aluatul obținut in tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină. Folosesc o tavă rotundă, dar tu poți să folosești ce ai în casă, o tavă dreptunghiulară, mai mare sau mai mică.

Ai grijă, în schimb, să modifici timpul de stat la cuptor al desertului, dacă folosești tăvi de alte dimensiuni. Ca să verifici dacă este coaptă, testeaz-o cu  o scobitoare sau un pai de lemn. Pe băț nu o să rămână aluat, dar nici curat ca la un pandișpan copt nu o să fie, căci aluatul are în compoziție și bucăti de ciocolată.

Acum aștept să se coacă și să se racească puțin. Până atunci mă bucur de mirosul lăsat în casă și de un pahar de vin dulce, în caldura casei, alături de familia mea.

Chec cu banane și ciocolată

Ingredients

  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahăr brut
  • câteva picături de extract de vanilie
  • 3 banane (foarte bine coapte)
  • 150 g făină
  • 40 g cacao
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g ciocolată

Instructions

1

Amestecă într-un bol faina, cacaua, sarea și praful de copt.

2

Într-un alt bol pune cele două ouă, zahărul, vanilia, uleiul și amestecă-le. Adaugă bananele curățate și mărunțite cu o furculiță.
chec cu banane

3

Pune cele două compoziții una peste alta și amestecă-le cu telul. La final adaugă ciocolata tăiată bucăți .
chec cu banane si ciocolata

4

Toarnă aluatul în tava unsă cu ulei și tapetată cu faină. Coace prăjitura la 180 C. Eu am ținut-o la cuptor aproximativ 45 minute, dar încearcă să vezi dacă este coaptă cu un pai sau un betișor de lemn, in functie de mărimea tăvii prăjitura poate să aiba un alt timp de coacere.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply