Stiu, suna ciudat: prajitura cu bulion. Dar este delicioasa si foarte apreciata ori de cate ori o fac.
De aceea aud destul de des intrebarea: “Ne mai faci si noua prajitura cu bulion si lamaie?”
Prajitura este mult mai buna daca este lasata cel putin 24 ore inainte de servire, deci rabdare ca sa va puteti bucura de un gust minunat.
Prajitura cu bulion si lamaie
Ingredients
- FOI:
- 13 linguri suc de rosii (nu pasta de rosii)
- 13 linguri zahar
- 13 linguri ulei
- 1 plic bicarbonat de amoniu
- faina cat cuprinde
- CREMA:
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 100 g gris
- 170 g unt
- o lamaie
Instructions
FOILE: Amesteca toate ingredientele umede (specificate la ingredientele pentru foi). Separat dizolva bicarbonatul de amoniu in putina zeama de lamaie, urmand sa il adaugi compozitiei. Pune faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat nu foarte tare.
Aluatul il imparti in patru parti egale pe care le intinzi in foi subtiri. Le coci intr-o tava speciala fara margini ridicate sau daca nu ai, pe o tava normala intoarsa, unsa cu unt si tapetata cu faina.
CREMA: Pune zaharul si laptele intr-o oala la foc mic si cand incepe sa fiarba adauga treptat grisul. Obtinem astfel o crema (gris cu lapte) tare, pe care o lasam la racit.
Cand crema s-a racit, o adaugi treptat peste unt, amestecand cu lingura sau cu mixerul. La sfarsit adauga in crema obtinuta coaja rasa si zeama de la o lamaie.
Imparte crema in trei parti si adaug-o peste foile coapte si racite. Dupa ce ai pus crema peste a doua foaie pune si putina dulceata de visine. Deasupra tapetam prajitura cu zahar pudra.
No Comments