Salata de linte rosie – o varianta buna pentru o cina sau un pranz sanatos. O sursa grozava de proteine ce poate fi folosita atat in salate cat si in supe creme sau piureuri. Sa ne lasam imaginatia sa zburde 🙂
Salata de linte rosie
Ingredients
- • 250 g linte rosie
- • 1 ardei gogosar mare
- • 100 g rosii chery
- • 10 -15 masline negre sau kalamata
- • cateva fire patrunjel
- • sare, piper, ulei si otet dupa gust
Instructions
Spala lintea in apa rece. Pune la foc o oala cu apa, iar cand apa clocoteste adauga lintea.
Las-o sa fiarba la foc cat mai mic 5-7 minute.
Dupa ce a fiert pune-o la scurs intr-o strecuratoare si las-o pana se raceste.
Spala, curata si toaca cuburi ardeiul, iar patrunjelul il toci marunt.
Amesteca usor toate ingredientele.
Notes
Daca fierbi lintea prea mult se sfarama. Deoarece exista mai multe tipuri de linte (rosie, verde sau maro) si dimensiuni diferite (mai mica sau mai mare) timpul de fierbere poate sa difere.
No Comments