Gata in 30 minute/ Gustari

Biscuiți sărați – cheese crackers

biscuiti sarati- cheese cracker

Săptămâna aceasta am copt mulți biscuiți, sărați, dulci, cu unt, cu cacao, pentru toate gusturile. Nu sunt încă hotărâtă care sunt preferații mei, cei sărați sau cei dulci, dar cred că depinde foarte mult de momentul în care îi servim. Acești biscuiți sărați – cheese crackers pot fi o gustare delicioasă alături de un pahar de iaurt.

Îi poți tăia în ce formă dorești, mai mici sau mai mari, îi poți coace mai mult dacă vrei ca biscuiții sa fie mai crocanți sau îi lași mai puțin la cuptor dacă iți dorești ca biscuiții să fie ceva mai moi.

Aluatul poate să fie întins mai gros, iar dacă îl întinzi mai subțire atunci tine biscuiții mai puțin la cuptor. Pune brânzeturile în aluat sau și în aluat și deasupra, așa cum făcut eu.

Rețeta este rapidă și destul de versatilă. Iar vremea rece ne îndeamnă sa deschidem cuptorul să coacem niște biscuiți. Așa că astăzi coacem biscuiți sărați cu parmezan și brânză gouda.

Biscuiți sărați – cheese crackers

cheese crackers

Ingrediente:

 • 350 g făină
 • 1/2 linguriță sare, oregano
 • 5 g praf de copt
 • 50 g unt
 • 2 ouă
 • 25 g parmezan ras
 • 2-3 linguri lapte
 • 160 g brânză gouda (eu am folosit ursuletii poznasi Toni Junior)
 1. Pune în bolul robotului de bucătărie: faina, sare, oregano, praf de copt și unt. Amestecă câteva secunde. Adaugă ouăle și parmezanul ras și amestecă iar pentru câteva secunde. În timp ce robotul amestecă toarnă rapid câte o lingură de lapte până când aluatul se adună într-o bila uniformă.
 2. Învelește aluatul în folie alimentară și dă-l la rece pentru o jumătate de oră.
 3. Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină (gros de 1- 1,5 cm), deasupra pune feliile subțiri de brânză gouda. Taie biscuiții în forma dorită și pune-i pe hârtie de copt într-o tavă.
 4. Coace biscuiții la 190 C. Dacă îi rumenești o să obții biscuiți crocanți, daca îi lași în cuptor mai puțin biscuiții vor fi ușor moi.
biscuiti sarati

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply