Cum am aflat săptămâna trecută că la școală au în meniu supă cremă de ciuperci și că îi place, nu am mai stat pe gânduri: ‘O să o pregătim și acasă’
Am mai încercat-o în trecut și atunci nu am avut succes. Copilul s-a strâmbat corespunzător ca să-mi dea de înțeles că nu trebuie să mai insist cu gustatul. Nu e nu. Poate nu a ieșit foarte bună, poate că aspectul ei nu era unul foarte atrăgător, poate nu am nimerit un moment bun pentru noi încercări. Nu mai contează ce a fost, important este că am revenit asupra rețetei și că de data aceasta este un succes.
Copilul îmi face semn ca este ok, iar Mr-ul familiei, aprobator, continuă să savureze supa proaspăt scoasă din blender.
Mult mai bună, zic și eu. Este mai arătoasă, chiar dacă o supă cremă de ciuperci nu prea are cum să arate wow. Culoarea maronie a ciupercilor nu este una care să te atragă foarte mult atunci când o vezi în farfurie. De aceea, de data aceasta, pe lângă smântână, pun și un praf de boia de ardei dulce. Atât cât să îi dea o tentă roșiatică și cât să îi schimbe foarte puțin gustul.
Supă cremă de ciuperci
Încep cu câteva legume pe care le pun în oala pentru supă: ceapă, morcovi și ciuperci și ceva condimente: sare, piper, cimbru și boia de ardei dulce.
În 5 minute curăț legumele și le tai rapid căci nu contează foarte mult forma, ele oricum o să ajungă în blenderul meu care transformă legumele și fructele în cele mai cremoase, supe, smoothieuri sau creme. Este adevarat că mă mișc destul de repede în bucătărie. Cum ar spune copilul meu “sunt experta la…” , în cazul meu la curățatul legumelor 😊.
Alte 1o minute aștept să fiarbă supa și pregătesc pâinea prăjită pe care o să o pun alături. În loc de crutoane, prăjesc o felie mare de pâine, o ung cu ulei de măsline și o condimentez cu sare neagră, cimbru uscat și usturoi. Usturoiul nu este praf, ci usturoi proaspăt, îl curăț, îl tai în jumătate și ung felia de pâine cu bucata de usturoi cât să îi dea o aromă ușoară.
Supă cremoasă de ciuperci cu boia de ardei dulce
Toate sunt gata pregătite, pun supa în blender, adaug smântâna și las tehnologia să-și facă treaba. Torn supa în farfurii, pun frunzulițe de microplante și câteva felii de ciuperci pe care le-am păstrat și le-am rumenit puțin într-o tigaie și felia de pâine condimentată. Acum pot să-i chem pe toți la masă.
Dacă îți plac supele creme, poți încerca și Supă crema de roșii
Supă cremă de ciuperci
Ingredients
- 500 g ciuperci champignon
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 30 ml ulei
- sare, piper, cimbru uscat
- 1-2 lingurițe boia de ardei dulce
- 75 g smântână
- Pentru servit: o felie de pâine, un cățel de usturoi, 1 linguriță ulei de măsline, sare și cimbru uscat
Instructions
Curata legumele și taie-le. Pune-le într-o oală împreuna cu uleiul și lasă-le 3-5 minute pe foc.
Condimentează legumele cu sare, piper, cimbru și boia de ardei dulce.
Adaugă apa (sau supă de legume, carne).
Lasă supa să fiarbă, acoperită cu un capac, timp de 10-15 minute.
După ce a fiert adaugă smântâna, pune-o în blender și fă-o supă cremă.
Servește supa cu pâine prăjită. Unge felia de pâine cu bucata de usturoi cât să îi dea o aromă ușoară, ulei de măsline, sare și cimbru uscat.
1 Comment
Paste cu ciuperci, aromate cu usturoi si patrunjel
February 7, 2019 at 5:23 pm[…] Așa că paste o să facem și astăzi. Unele cu ciuperci ca tot au mai rămas câteva de la supa cremă de ciuperci făcută săptămâna […]