Pizza/Paste

Paste cu jambon si mazare

paste_cu_jambon_si_mazare
O cina rapida

Sfarsit de saptamana… momentul si in care ne strangem in jurul mesei, obositi dupa inca o saptamana de lucru. Ce pregatim pentru cina? Pentru ca vreau sa fac ceva rapid am ales pastele, de data aceasta paste fundite/farfalle, preferatele fiicei mele. Aceasta reteta o puteti face in 20 minute cu foarte putine ingrediente, deci nimic complicat 🙂

 

In plus ca sa ne mentinem silueta, avem grija la cantitatea pe care o mancam! Cantitatile de mai jos sunt pentru doua persoane, aproximativ 375 calorii/portie.

Iata cateva sfaturi pentru o portie de paste reusite

  • nu trebuie sa adaugam ulei in apa in care fierbem pastele, ele se lipesc doar atunci cand sunt foarte fierte. In plus daca adaugam ulei marim numarul de calorii 🙂
  • nu clati pastele cu apa rece, si nu renunta de tot la apa in care au fiert deoarece acesta este liantul potrivit pentru sos.
  • pune imediat ce ai scurs pastele in sos
  • nu gati foarte mult pastele, asta poate sa faca diferenta intre o portie de paste reusita si un esec
  • folositi parmezan proaspat ras

Ingredients

  • • 100g paste farfalle
  • • 50g mazare
  • • 100g smantana
  • • 50g jambon/prosciutto
  • • 1 lingura parmezan ras

Instructions

1

Fierbeti mazarea. Eu am folosit mazare congelata si a fiert foarte repede

2

Puneti pastele la fiert in apa clocotita. Eu verific daca sunt fierte gustandu-le, imi plac al dente.

3

Dupa ce pastele sunt fierte, le scurgeti dar aveti grija sa mai pastrati cateva linguri din apa in care au fiert pentru sos

4

Jambonul in taiem bucati si il rumenim foarte putin intr-o tigaie

5

Adaugam peste paste mazarea, jambonul si smantana si le mai tinem pe foc 1-2 minute

6

Daca pastele sunt cam uscate si nu au suficient sos, mai adaugam din apa in care au fiert

7

Pentru un plus de savoare recomand sa adaugati parmezan ras

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply