O cina rapida
Sfarsit de saptamana… momentul si in care ne strangem in jurul mesei, obositi dupa inca o saptamana de lucru. Ce pregatim pentru cina? Pentru ca vreau sa fac ceva rapid am ales pastele, de data aceasta paste fundite/farfalle, preferatele fiicei mele. Aceasta reteta o puteti face in 20 minute cu foarte putine ingrediente, deci nimic complicat 🙂
In plus ca sa ne mentinem silueta, avem grija la cantitatea pe care o mancam! Cantitatile de mai jos sunt pentru doua persoane, aproximativ 375 calorii/portie.
Iata cateva sfaturi pentru o portie de paste reusite
- nu trebuie sa adaugam ulei in apa in care fierbem pastele, ele se lipesc doar atunci cand sunt foarte fierte. In plus daca adaugam ulei marim numarul de calorii 🙂
- nu clati pastele cu apa rece, si nu renunta de tot la apa in care au fiert deoarece acesta este liantul potrivit pentru sos.
- pune imediat ce ai scurs pastele in sos
- nu gati foarte mult pastele, asta poate sa faca diferenta intre o portie de paste reusita si un esec
- folositi parmezan proaspat ras
Ingredients
- • 100g paste farfalle
- • 50g mazare
- • 100g smantana
- • 50g jambon/prosciutto
- • 1 lingura parmezan ras
Instructions
Fierbeti mazarea. Eu am folosit mazare congelata si a fiert foarte repede
Puneti pastele la fiert in apa clocotita. Eu verific daca sunt fierte gustandu-le, imi plac al dente.
Dupa ce pastele sunt fierte, le scurgeti dar aveti grija sa mai pastrati cateva linguri din apa in care au fiert pentru sos
Jambonul in taiem bucati si il rumenim foarte putin intr-o tigaie
Adaugam peste paste mazarea, jambonul si smantana si le mai tinem pe foc 1-2 minute
Daca pastele sunt cam uscate si nu au suficient sos, mai adaugam din apa in care au fiert
Pentru un plus de savoare recomand sa adaugati parmezan ras
No Comments