Jurnal de Familie

Limonada cu pepene rosu

limonada_pepene_rosu

Limonada cu pepene rosu se potriveste perfect cu vremea caniculara. In plus ne imbie la povestit.

Da, uite ca ma imbie si pe mine, asa ca astazi dau din casa iarasi. Povestirile mele haiaoase si de suflet sunt legate de Bi. Ea este sursa mea de inspiratie, dar si sursa mea de amuzament.

Iar cand se intalneste si cu alti copii sursa noastra de amuzament creste deoarece si ei sunt mai inspirati si mai prinsi in discutii/jocuri de oameni mari. Asa s-a imtamplat si weekendul trecut cand ne-am intalnit cu prietenii nostri si baietelul lor, doar cu un an mai mare decat Bi.

De multe ori ne distram atunci cand surprindem dialogurile celor mici mai ales daca pare ca nu sunt supravegheati. De data aceasta chiar nu am reusit sa prind discutia de la inceput dar la un moment dat ma trezesc ca Bi imi zice:

-“Mami, uite am primit bani!”

Investighez problema aparitei banilor si aflu ca micul meu antreprenor vanduse un hot dog imaginar iar prietenul ei darnic si marinimos il platise. Un lucru absolut normal, avand in vedere noua lui achizitie, o geanta cu care umbla tantos peste tot si in care isi pastra micile economii. Era atat de mandru si dornic sa plateasca cu ei pentru diverse lucruri ca nici nu mai conta ca erau reale sau imaginare.

-“Bi, trebuie sa te platestc pentru asta. Poti sa-i iei” a asigurat-o el “Noi mai avem din astia acasa destui”

Jocul lor matur, atat de apropiat de realitate, dar si inocenta lor ne-au amuzat teribil.

Uite asa ne petrecem noi timpul, alaturi de cei dragi, cu pozne, voie buna si cu limonada. De data aceasta cu una speciala, cu pepene rosu.

Limonada cu pepene rosu

limonada_pepene_rosu

 

Reteta este foarte simpla si ii atrage pe cei mici si mari deopotriva. Este aromata si aratoasa.

Ingrediente:

  • 2 felii de pepene rosu
  • o lamaie
  • 2 lingurite de miere
  • gheata
  • cateva frunze de menta
  • 1-1,5 l apa

Cum am procedat? Am tocat bucati miezul de pepene rosu si i-am indepartat samburii. L-am pus intr-un blender si l-am acoperit cu apa. Am mixat pana s-a maruntit bine pepenele, dupa care am trecut acest amestec printr-o sita fina si am indepartat pulpa. Peste sucul de pepene obtinut am adaugat zeama de lamaie, mierea si cateva frunzulite de menta, gheata si am completat cu apa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply