Gata in 30 minute

Lipii, cremă de brânză, legume și ouă

lipii, crema de branza, legume si oua

Știu ca sună mai mult a mic dejun, dar cine zice că nu poți să mănânci ouă și la prânz? Dacă ar fi după mine aș alege o așa combinație dimineața, la prânz și seara: lipii, cremă de brânză, legume și ouă. Să-i spunem o masă ușoară, delicioasă pe care o poți face în câteva minute.

Si cum mi-am dorit un preparat rapid am folosit lipii cumpărate, o soluție bună pentru atunci când ești pe fugă cu pregătirile în bucătărie. Ce am făcut mai exact? Am luat câteva roșii cherry pe care le-am condimentat cu sare și foarte puțin ulei și le-am pus la cuptor pentru câteva minute, cât să fie ușor rumene și moi. Am făcut ouă ochi, dar cred că data viitoare o să merg pe varianta de ouă românești. Restul a fost plating: lipie unsă cu cremă pufoasa de brânză, frunze de salată verde, măsline si roșiile coapte. La final am stropit lipiile cu ulei de măsline condimentat cu fulgi de ardei iute, boia dulce și foarte puțin turmeric.

lipii crema pufoasa branza

Rulate sau nu un lucru este clar, lipiile acestea cu brânză, legume și ouă au fost delicioase.

Lipii, cremă de brânză, legume și ouă

lipii crema de branza

Ingrediente:

  • 2 lipii
  • 75 g cremă de brânză pufoasă cu smântână Delaco
  • 3-4 ouă
  • 10-15 roșii cherry
  • salata verde sau baby spanac
  • măsline
  • 2 linguri ulei de măsline pe care îl condimentezi cu fulgi de ardei iute, boia dulce și turmeric
  1. Pune roșiile cu un praf de sare și un strop de ulei într-o tavă. Dă tava la cuptor câteva minute până când se rumenesc roșiile.
  2. Prăjește ouăle în ulei sau fierbe-le în apă.
  3. Pune pe fiecare lipie: cremă pufoasă de brânză, salată verde, măsline, ouă și roșiile cherry coapte.
  4. Stropește fiecare lipie cu ulei de măsline condimentat (eu am pus fulgi de ardei iute, boia dulce și turmeric)
crema pufoasa de branza oua si legume

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply