Un preparat de weekend, unul de rasfat cu efort minim pentru pragatire. Somon cu spanac si sos de smantana.
Ingrediente:
- 3 bucati file de somon
- 150 g spanac
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100 g rosii in bulion
- 15 g unt
- 1 lingura ulei
- condimente: sare, piper, fulgi de usturoi, fulgi de ardei iute
- Rumeneste bucatile de somon pe fiecare parte, in foarte putin ulei.
- Pune intr-o alta tigaie (pe care o poti pune mai apoi la cuptor) un cub mic de unt si rosiile in bulion. Adauga spanacul si soteaza-l 1-2 minute. Toarna peste smantana lichida, pune si somonul, condimenteaza totul si da tigaia la cuptor pentru 10- 15 minute (pana cand se gateste somonul).
- Presara deasupra verdeata si un strop de lamaie.
Pune alaturi si o bucata de paine cu maia, asa nu vei rata nicio picatura din sosul delicios ramas in farfurie.
Weekend fain!
Laura
No Comments