Atât de ușor se fac aceste tarte rustice, chiar mă întrebam astăzi oare de ce nu le coc mai des. Aluatul este unul cu unt, făcut rapid în casă, iar umplutura poate să fie din fructe sau legume și brânzeturi.
Aceste mini tarte sărate sunt cu roșii delicioase și ciuperci, iar la sfârșit garnisite cu fantomele din brânză albă Delaco Junior.
Yummy. Se pot savura la micul dejun, gustare sau chiar pot fi puse in pachețelul pentru școală.
Ingrediente aluat:
- 200 g făină
- un praf de sare
- 100 g unt rece tăiat bucăți
- 1 ou
- 1 -2 linguri apă rece
- verdeață sau condimente uscate, eu am pus câteva fire de chives
Ingrediente umplutură:
- 4- 5 roșii mici
- 3-4 ciuperci
- fantomele de brânză Delaco
- Pune făina și sarea în vasul robotului de bucătărie. Peste făină pune untul rece tăiat bucăți. Pornește robotul și amestecă câteva secunde până când compoziția devine sfărâmicioasă. Apoi adaugă oul și 1-2 linguri de apă rece. Amestecă iar câteva secunde până când aluatul începe se se adune. Nu trebuie mixat/amestecat foarte mult.
- Pune aluatul pe folie alimentară, presară și chives tocat mărunt și adună-l într-o bilă pe care o aplatizezi puțin. Dă aluatul la rece 30 de minute după care îl poți folosi la mini tarte.
- Întinde aluatul subțire și taie-l în cercuri de 10-15 cm.
- Pune în mijlocul fiecărui disc de aluat felii de roșii (sau felii de ciuperci și roșii).
- Adună marginile aluatului peste legume, dar mai lasă o parte din legume neacoperite, pe cele din mijloc. Unge cu ou bătut marginile aluatului.
- Coace mini tartele la 190-200 C timp de aproximativ 30 minute sau până când aceastea se rumenesc.
- Când le servești pune deasupra fantomele din brânză și chives.
xoxo,
Laura
No Comments