Prima rundă de cookies, fursecuri cu ciocolată, … mult prea dulce pentru gustul meu. Am redus cantitatea de zahăr și cea de ciocolată și a doua încercare a acestei rețete de cookies a ieșit exact așa cum îmi doream.
Cookies ușor crescuți, potrivit de dulci, cu gust intens de ciocolată, ușor moi și pufoși. Merg dimineața la cafea sau pentru pachetul de școală al copilului alături de câteva fructe.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredintele în mixer și să pui aluatul în tavă cu lingura. Nimic pretențios, fără tehnici complicate. Poate doar să ai grijă cât lași aceste fursecuri în cuptor căci se coc foarte repede și poți trece de la fursecuri moi și pufoase la unele crocante foarte rapid. În funcție de cuptor și de dimnensiunea fursecurilor timpul de copt poate să difere puțin. Eu am împărțit compoziția în 12 parți și în cuptorul meu s-au copt în 12-14 minute.
Dar să trecem la treabă și să îți spun de ce ai nevoie și cum se fac aceste fursecuri cu ciocolată și unt.
Cookies – fursecuri cu ciocolată
Ingrediente:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 100 g ciocolată (60-70 % cacao)
- 75 g unt Elle et Vire
- un praf de sare
- vanilie
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100 g făină
- 15 g cacao
Cum se pregătesc fursecurile cu ciocolată:
- Pune in bolul mixerului cele două ouă, zahărul, vanilia, un praf de sare și amestecă până când devin spumoase.
- Topește ciocolata și untul într-o cratiță pe baie de abur.
- Toarnă peste spuma de ouă ciocolata topită (calduță, dar nu fierbinte) treptat și amestecă continuu.
- Amestecă ingredientele uscate într-un bol și adaugă-le peste compoziția de mai sus. Amestecă foarte puțin, doar cât să ai un aluat omogen.
- Cu ajutorul unei linguri pune imediat compozitia în tavă pe hartie de copt. Împarte aluatul în 12 bucați egale, este suficient să pui mici grămăjoare de aluat, lăsând spațiu între ele.
- Coace fursecurile în cuptorul încins la 175 C, timp de 12-14 minute. După ce ai scos tava din cuptor transferă fursecurile pe grătarul de răcire.
No Comments