Retete fara Carne

Vinete la cuptor cu salsa de roșii

Vinete la cuptor cu salsa de roșii

“Mmm..chiar este foarte bun” zise Bi cu porția de vinete la cuptor în față. Nu mă așteptam, era ceva nou pentru ea și credeam că o sa mă lovesc de un mare ‘Nu’. Dar cu aceste vinete la cuptor cu salsa de roșii și găluște din cremă de brânză am obținut un mare ‘Da’.

Vinete la cuptor cu salsa de roșii

Vinete la cuptor cu salsa de roșii si galuste din branza

Se fac foarte repede și sunt o masă ușoară de seară sau de prânz. Cât stau vinetele la cuptor pregătești salata salsa, iar gălușca din brânză o modelezi rapid atunci când servești preparatul.

De ce ai nevoie:

  • 3 vinete mici
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • Salată salsa: 1 roșie mare, un cățel de usturoi, pătrunjel, 1 ceapă roșie mică, zeamă lime, sare, ulei de măsline
  • Cremă de brânză pufoasă Delaco pentru găluștele de brânză

Cum să pregătești vinetele la cuptor cu salsa de roșii:

  1. Spală vinetele și taie-le în jumătate pe lung. Crestează miezul vinetelor in forma de romb, fără a străpunge coaja vinetelor. Presară sare si unge cu ulei suprafața crestată a vinetelor. Pune-le in tavă cu parteaa crestată in sus pe hârtie de copt si dă tava la cuptor până când acestea se rumenesc frumos și sunt suficient de moi.
  2. Cât timp stau vinetele la cuptor poti sa faci salata salsa din rosii. Taie cuburi mici roșia și ceapa roșie. Adaugă peste ele pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat sau tocat mărunt, sare, ulei si zeamă de lime. Amestecă salata.
  3. Când vinetele sunt gata, pune peste ele salsa de roșii și câte o gălușcă din cremă pufoasă de brânză pe care o faci cu ajutorul a două linguri. Modelează gălușca mutând succesiv crema de brânză dintr-o lingură în alta până când are o formă de galușcă.
  4. Servește vinetele calde și dacă mai vrei adaugă extra patrunjel, zeamă de lime și ulei de măsline.
Vinete la cuptor cu rosii si branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply