Dulciuri

Chec cu zmeura

Chec cu zmeura

Când nu ai ceva dulce în casă și vine weekendul faci repede un chec cu zmeură, nu-i așa? Ce spun eu aici? Faci cea mai simplă prăjitură, chec. Nu este acel chec clasic, pufos. Este un chec dens cu fructe de pădure, zmeură sau mure. Durează 10 minute să aduni toate ingredientele într-un bol și 50 minute să stea la cuptor. Timp în care poți să faci altceva prin casă. Sau poți să te relaxezi.

Reteta Chec cu zmeură

Am pornit rețeta de la baza pentru chec, ouăle. Am bătut bine albușurile cu o cantitate foarte mică de zahăr brut. Baza pentru chec este gata să primească și restul ingredientelor: gălbenușuri, lapte de cocos cremos și rece (mai mult cremă de cocos) și ulei. Ingredientele uscate le-am pus la sfârșit: faina și praful de copt. Am integrat ușor faina în compoziție, amestecând de jos în sus.

Fructele pe care le-am folosit la acest chec au fost congelate. Le-am lăsat 5-10 minute după ce le-am scos din congelator, ele nu trebuie sa fie nici înghețate, dar nici să fie zemoase. Le-am amestecat cu o linguriță de faină și le-am pus în compoziția de chec.

Am pus hârtie de copt în tava de chec, am turnat compoziția și checul este gata să stea la cuptor. La foc potrivit, spun eu, 180 C, timp de aproximativ 50 minute. După ce este copt, îl las să se răcească și îl tai abia când este complet rece.

Chec cu zmeură

Ingredinte:

 • 6 ouă
 • 75 g zahăr brut
 • 100 ml lapte cocos (laptele a fost rece și a fost mai mult cremă de cocos)
 • 75 ml ulei
 • 10 g praf de copt
 • 250 g faină
 • 100 g zmeură (eu am folosit zmeură congelată, dar poți folosi și fructe proaspete) + 1 linguriță făină

Cum se pregateste checul cu zmeura:

 1. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă tare, adaugă treptat 75 g zahăr.
 2. Amestecă gălbenușurile, laptele și uleiul. Pune-le peste albușurile bătute spumă.
 3. Acum pune ingredientele uscate: faina și praful de copt. Amestecă ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus.
 4. Pune o linguriță de făină peste zmeură (zmeura nu trebuie sa fie nici înghețată, dar nici zemoasă, după ce ai scos fructele din congelator, lasă-le la temperatura camerei 5-10 minute). Adaugă jumătate din fructele date prin făină în compoziția de chec.
 5. Toarnă checul în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra restul de fructe. Coace checul la 185 C, aproximativ 50 minute (încearcă checul cu o scobitoare să vezi dacă este gata).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply