Cartofi noi la cuptor cu sos de smântână și mărar – un prânz ușor de făcut.
Poate ca ai avea tendința să spui: bine, bine, cartofi și sos, dar unde este carnea? Ei bine, nu este 🙂 . Pentru noi un preparat din cartofi nu reprezintă o garnitură, ci o masă în toată regula, fie ea prânz sau cină.
Ok. Am stabilit că vedeta preparatului de astăzi este cartoful, mai exact cartoful nou. Dar prânzul nostru nu poate să aibă loc doar cu o vedetă. Așa că am acoperit acești cartofi noi cu un sos răcoritor din smântână, muștar și mărar. Iar pentru mai multă prospețime am făcut și o salată verde condimentată din belșug cu lămâie.
Cam așa văd eu o masă ușoară de primăvară/vară: sățioasă, răcoritoare și plină de prospețime.
Cartofi noi la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi (mai micuți ca să îi poți pune la cuptor întregi)
- 2 linguri de ulei
- sare, piper și cimbru
Cum să cureți cartofii noi?
Cartofii noi se curăță cel mai ușor în apă. Pune cartofii într-un castron cu apa și curăță-i cu ajutorul unui burete abraziv nou, cu mâna sau cu un cuțit mic, mai puțin ascuțit, îndepărtând coaja subțire a cartofilor.
După ce i-ai curățat, îi scurgi bine de apă, îi condimentezi cu sare, piper și cimbru, adaugi uleiul și îi amesteci bine până când se învelesc toți într-o peliculă fină de ulei. Pune cartofii într-o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu sau capac. Dă tava la cuptor pentru 45 minute la 200 C și alte 15 minute la aceeași temperatură dar fără să mai fie acoperiți. Astfel se vor rumeni ușor.
Ingrediente pentru sos:
- 3 linguri de smântână
- 1/2 lingură muștar
- 1/2 legătură mărar
- zeamă de lămâie (după gust)
- sare, piper (după gust)
Spală și toacă mărunt mărarul și pune-l împreună cu celelalte ingrediente pentru sos. Amestecă-le și sosul este gata.
Nu uita: lângă acești cartofi moi și ușor crocanți la suprafață merge și o salată verde.
No Comments