Pizza/Paste

Spaghete cu sos pesto

spaghete_cu_sos_pesto

Varianta mea de sos pesto – Spaghete cu sos pesto

Meniul meu rapid de astazi, o zi foarte aglomerata a saptamanii, contine paste cu sos pesto. Da, stiu, o sa spuneti ca nu asa se face sosul pesto, dar aceasta este varianta mea de sos pesto.

Simplitatea acestei retete dar si gustul desavarsit ma fac sa o gatesc obsesiv. Putine ingrediente dar aromate: frunze de busuioc, patrunjel si un catel de usturoi unite intr-un sos delicat si usor:) Daca aveti prin bucatarie, puteti sa adaugati si cateva frunze proaspete de salvie. Nu stricati nimic, chiar ajuta la digestie.

sos pesto

Sosul il definitivez cu ulei de masline de calitate si la sfarsit, atunci cand le servesc, adaug o cantitate mare de parmezan.

Pastele preferate ale acestui sos sunt spaghetele. Noua ne plac cele  subtiri ( Barilla no 3 sau no 5) dar in functie de preferinte puteti sa le inlocuiti cu orice tip de paste.

Nimic complicat si totusi un rezultat delicios.

Iata reteta mea de spaghete cu sos pesto.  Retete cu sos pesto.

spaghete_cu_sos_pesto

 

Oare o sa ne putem opri din gatit aceste paste? Pana o sa descoperim o noua reteta care sa ne placa  la fel de mult, cred ca mai dureaza.

Oricum am in plan sa gatesc aceasta reteta de paste si la urmatoarea intalnire cu prietenii. Asa ca hai in bucarie. 15 minute si masa este gata.

Ii punem alaturi un pahar de vin alb si putem sa spunem ca am mai avut inca o masa in familie reusita:)

 

Spaghete cu sos pesto

Ingredients

  • 125 g spaghetti Barilla no 5
  • cateva frunze de busuioc
  • cateva frunze de patrunjel
  • 25 ml ulei
  • un catel de usturoi
  • sare dupa gust
  • 50 g parmezan

Instructions

1

Amestecati intr-un bol usturoiul zdrobit, verdeata tocata foarte marunt, sarea si uleiul

2

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj

3

Imediat ce sunt fierte, le strecurati si le adaugati in bolul cu sos si amestecati bine toate ingredientele

4

Aveti grija ca pastele sa fie acoperite peste tot de sos

5

Se consuma imediat dupa preparare! Adaugati parmezan atunci cand le serviti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply