Supe/ciorbe

Ciorba ardeleneasca de ardei umpluti

Ciorba_ardeleneasca_ardei_umpluti

Dupa reteta mamei!

Reteta aceasta ardeleneasca continua sa uimeasca ori de cate ori spun ca am pregatit ciorba de ardei umpluti. Cum? Ciorba? Ei da, ciorba de ardei umpluti – asa se numeste cu toate ca nu este acra, ci este dulce ca o supa.

In varianta traditionala se foloseste carne de oaie, dar eu am adaptat-o si am facut-o cu carne de vita. Pregatesc destul de des varianta aceasta a ardeilor umpluti deoarece este mult mai usoara si este preferata si de copilul meu.

Nu este greu de facut, dar aveti nevoie de cateva ore pentru prepararea ei, deoarece timpul de fierbere al supei in care punem ardeii umpluti este mare. Vom face o supa din legume si un os de vitel pentru un gust desavarsit. Desigur daca nu aveti timp suficient la dispozitie puteti sa renuntati la osul de vita si sa folositi pentru supa doar legume.

Eu fac acesta reteta tot timpul anului, folosind ardei proaspeti din gradina mamei sau ardei congelati de mine special pentru umplut.

De fiecare data mireasma lasata in bucatarie trezeste apetititul familiei.

Servita cu smantana si patrunjel, ciorba de ardei umpluti nu da gres in fata oricarui gurmand 🙂

Ingredients

  • • 1 os de vitel ( aproximativ 500g)
  • • 750g carne tocata de vitel
  • • 75g orez
  • • 10 ardei grasi
  • • 5-6 cepe
  • • 2-3 morcovi
  • • 1 pastarnac
  • • 1 radacina de patrunjel
  • • 1/4 telina mica
  • • 1 ou
  • • suc de rosii aproximativ 200ml
  • • patrunjel verde
  • • smantana
  • • sare si piper dupa gust
  • • apa

Instructions

1

Punem intr-o oala mare apa la fiert, iar in momentul in care fierbe, adaugam osul si indepartam spuma pentru ca supa ca sa iasa clara.

2

Fierbeti aproximativ 30-45 minute si adaugati legumele intregi, curatate si spalate- 3 cepe, 2 morcovi, pastarnacul, telina si radacina de patrunjel.

3

Cat timp supa fierbe amestecam carnea tocata cu 2 cepe tocate marunt, 1 morcov dat pe razatoarea mica, oul, patrujel frunze tocat marunt si orezul. Amestecam bine si umplem ardeii. Se tapeteaza la capat cu faina.

4

Dupa ce carnea de pe os este fiarta, asemenea si legumele, adaugam suc de rosii cat sa coloreze suficient supa, sarea si piperul - mie imi place cu ceva mai mult suc de rosii dar ca sa obtineti un gust desavarsit va recomand sa gustati din cand in cand.

5

Adaugati ardeii umpluti si ii fierbeti la foc mic pana cand nu mai plutesc.

6

Aveti grija sa adaugati mereu apa fierbinte cat sa acoperiti carnea, legumele si ardeii umpluti si sa obtineti o supa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply