Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum a iesit. Nu este nimic complicat, am pornit de la o supa clara de pui cu legume pe care am condimentat-o mai apoi cu pasta miso si ghimbir. Aceasta a fost supa de baza pentru taieteii udon. La sfarsit am adaugat desupra legume si ou fiert. Delicioasa!
Cum am facut noi aceasta supa:
Ingrediente supa de pui:
- carne pui
- ceapa, morcovi (si alte radacinoase – optional)
- apa
Ingrediente miso ramen (3 portii):
- 500 ml supa clara de pui
- 1 lingura pasta miso, sos de soia si ghimbir proaspat -adaugat dupa gust
- 100-150 g taietei udon
- 5-6 ciuperci sotate
- 1 ceapa verde
- 3 oua fierte
Fierbe ingredientele pentru supa. Eu am folosit un multicooker ca sa fac acest proces mai rapid.
Strecoara supa (foloseste doar o parte din supa, pentru cate portii ai nevoie) si condimenteaz-o cu pasta miso, ghimbir proaspat tocat marunt si sos de soia.
Fierbe pastele udon, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Soteaza ciupercile intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Fierbe ouale. Toaca marunt ceapa verde.
Monteaza supa: pune in castron taieteii, adauga ciupercile, jumatati de ou fiert, ceapa verde si apoi toarna supa fierbinte.
Pofta buna!
No Comments