Supe/ciorbe

Supa miso ramen cu legume

Ramen_miso_cu_legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum a iesit. Nu este nimic complicat, am pornit de la o supa clara de pui cu legume pe care am condimentat-o mai apoi cu pasta miso si ghimbir. Aceasta a fost supa de baza pentru taieteii udon. La sfarsit am adaugat desupra legume si ou fiert. Delicioasa!

Cum am facut noi aceasta supa:

Ingrediente supa de pui:

  • carne pui
  • ceapa, morcovi (si alte radacinoase – optional)
  • apa

Ingrediente miso ramen (3 portii):

  • 500 ml supa clara de pui
  • 1 lingura pasta miso, sos de soia si ghimbir proaspat -adaugat dupa gust
  • 100-150 g taietei udon
  • 5-6 ciuperci sotate
  • 1 ceapa verde
  • 3 oua fierte
Miso_ramen_cu_legume

Fierbe ingredientele pentru supa. Eu am folosit un multicooker ca sa fac acest proces mai rapid.

Strecoara supa (foloseste doar o parte din supa, pentru cate portii ai nevoie) si condimenteaz-o cu pasta miso, ghimbir proaspat tocat marunt si sos de soia.

Fierbe pastele udon, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Soteaza ciupercile intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Fierbe ouale. Toaca marunt ceapa verde.

Monteaza supa: pune in castron taieteii, adauga ciupercile, jumatati de ou fiert, ceapa verde si apoi toarna supa fierbinte.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply