Dulciuri

Trufe de ciocolata

trufe_de_ciocolata

Un desert rafinat și ușor de preparat – Trufe de Ciocolata!

          Astăzi, în prima zi a lunii martie, m-am gândit să le mulțumesc celor dragi mie. Să le mulțumesc pentru că îmi sunt alături, să le mulțumesc pentru că îmi fac viața frumoasă și, nu în ultimul rând, să le mulțumesc pentru mărțișoarele pe care mi le-au oferit cu mare drag.

          Și cum puteam eu să le mulțumesc mai frumos? În stilul meu, desigur: cu un desert din ciocolată. Un desert delicios  și sofisticat, unul pe care îl găsești de obicei în vitrina cofetăriilor: trufe de ciocolată.

Un cadou dulce din ciocolată!

 

trufe_de_ciocolata

          Dacă vrei și tu să le mulțumești celor dragi, poți să o faci foarte ușor, pentru că acest desert se face foarte simplu.  Ai nevoie de 5 ingrediente, câteva minute de muncă și câteva ore de așteptat, pentru ca preparatul trebuie sa stea la rece.

          Este atât de ușor să spui mulțumesc din când în când! De ce să nu o faci?

        Trufe de ciocolata

 

trufe_de_ciocolata

          Eu astăzi vreau să îți mulțumesc și ție, cititorul meu, pentru că mă urmărești. Mulțumesc, te invit să te inspiri din rețetele pe care cu drag le pregătesc pentru familia mea!

          O primăvară frumoasă!

Trufe de ciocolata

Ingredients

  • 200 g ciocolată (Nestle Dessert Noir)
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt nesărat
  • 5 ml lichior de portocale
  • câteva vișine pentru prăjituri (opțional)
  • DECOR: 200 g ciocolată și 25 g cacao

Instructions

1

Rupe în bucăți mici ciocolata și pune-o într-un bol.

2

Încălzește smântâna pentru frișcă și untul într-o cratiță, până la punctul de fierbere.

3

Adaugă imediat acest amestec fierbinte în bolul cu ciocolată și amestecă până se topește complet ciocolata.

4

Pune bolul la frigider, pentru 2 ore.

5

După acest timp poți modela bile mici de ciocolată. Te poți ajuta de doua lingurițe. Opțional, poți pune câte o vișină în centru. Așează aceste bile de ciocolată pe hârtie de copt (chiar dacă nu sunt perfect modelate). Pune-le la rece pentru alte 30 de minute.

6

Urmează ultimul pas, modelarea bomboanelor în forma dorită. Bomboanele obținute se pudrează cu cacao sau se dau prin ciocolată topită.

7

Dacă alegi decorul de ciocolată, pune cantitatea de ciocolată specificată la decor într-un bol de sticla, pe baie de abur și las-o la foc mic până se topește. Imediat da bomboanele de ciocolată prin ea și pune-le pe hârtie de copt. Mai lasă-le alte 30 de minute la rece până se întărește decorul de ciocolată. trufe de ciocolata

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply