Dulciuri

Tort cu frișcă și fructe, Rețetă Victoria Sponge Cake

Tort cu frisca si fructe

Când am făcut prima dată această rețetă am uitat să pun praf de copt în blat. Nu a ieșit rău, dar nu a fost așa cum trebuie să fie. Nu ar fi fost o problemă, dar aveam invitați la masă și timp să repar desertul nu prea 🙂 . Astăzi nu am mai uitat de praful de copt și a ieșit un tort minunat. Tort cu frișcă și fructe sau Victoria Sponge Cake.

Tortul acesta este unul extrem de cunoscut și simplu. Blatul este făcut cu mult unt, este un blat dens și foarte aromat. Iar crema este și mai simplă. Frișcă, gem și multe fructe proaspete.

Tort cu frișcă și fructe, Rețetă Victoria Sponge Cake

Tort Victoria Sponge Cake

Eu am copt blaturile destul de repede. Am făcut două compoziții și le-am copt separat în formă de tort cu margine detașabilă de 20 cm. Dacă ai două tăvi de aceiași dimensiune o să fie mult mai ușor. Faci o singură compoziție de blat și ai grijă să o împarți egal în tăvi. Pornește cuptorul la 175 C și în 20-25 minute blaturile sunt coapte. Sfat: folosește unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei ca să fie mai ușor de lucrat cu el.

Dacă ai făcut pandișpanul, tortul este aproape gata. Lasă blaturile să se răcească și bate frișca. Sfat: smântâna pentru frișcă trebuie sa fie rece ca să se bată ușor și să fie cu 35% grăsime. Pune smântâna într-un bol cu foarte puțin zahăr pudră și bate frișca cu mixerul.

Victoria Sponge Cake
Victoria Cake elle vire

Tort cu frișcă și fructe, Rețetă Victoria Sponge Cake, un desert pentru Sărbători!

Asamblarea tortului. Începe cu primul blat pe care îl ungi cu gem. Eu am ales un gem de căpșune. Pune deasupra frișcă și fructe (căpșune, zmeură) și următorul blat. Pudrează cu zahăr sau mai pune un rând de frișcă. Câteva fructe și gata tortul.

xoxo,

Laura

Victotia Sponge Cakee Elle vire
Tort cu frișcă și fructe, Rețetă Victoria Sponge Cake

Tort cu frișcă și fructe, Rețetă Victoria Sponge Cake

Ingredients

 • Pentru 2 Blaturi 20 cm:
 • 200 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei (eu am folosit unt Elle & Vire)
 • 150 g zahăr
 • 4 ouă
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 200 g făină
 • 2 lingurițe praf de copt
 • Pentru cremă:
 • 200 ml smântână pentru frișcă (eu am folosit smântână Elle & Vire)
 • 50 g zahăr pudră
 • Fructe: căpșune, zmeură.
 • Gem căpșune

Instructions

1

Blaturile: Dacă ai două tăvi pentru tort atunci poți să faci compoziția toată și să o împarți în două. Dacă nu, împarți cantitățile de mai sus în două și coci blaturile pe rând (eu așa am procedat). Pune untul (la temperatura camerei) într-un bol alături de zahăr și zahar vanilat. Mixează până când acesta devine cremos. Adaugă ouăle, pe rând, și mixează. Pune ingredientele uscate: faina și praful de copt și amestecă. Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt sau ulei. Nivelează bine compoziția și pune tăvile în cuptor la 175 C, timp de 20-25 minute. Încearcă blaturile cu o scobitoare, dacă nu rămâne aluat pe scobitoare acestea sunt gata.

2

Lasă blaturile să se răcească complet.

3

Pune într-un bol smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și mixează până când devine frișcă.

4

Asamblarea tortului: Primul blat îl ungi cu gem și adaugi frișca. Pune următorul blat, pudrează-l cu zahăr și decorează cu fructe. Dacă îți place cu mai multă frișca poți să bați mai mult de 200 ml smântână și să pui și deasupra tortului. Pentru mai multă prospețime a desertului poți servi feliile de tort (la temperatura camerei, nu direct din frigider) cu mai multe fructe proaspete.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply