In bucatarie ori suntem creativi si combinam gusturile si ingredientele preferate, ori urmam retete clasice. Astazi am ales sa-i dau o nota personala clasicei retete de paste cu ciuperci si smantana, inlocuind ciupercile champignon cu ghebe, acele ciuperci pe care le putem gasi in padure, mici umbrelute prinse in buchete. Incercati sa adaugati note personale fiecarei retete in functie de gustul dumneavoastra, si astfel timpul petrecut in bucatarie o sa fie o placere!
Ingrediente:
- 150g spaghete
- o mana de ghebe sau orice alt tip de ciuperci
- 3 linguri smantana
- sare, piper
- 1 lingurita pasta de ardei
- 2 linguri parmezan ras
Cand pregatesc paste vreau sa fie totul foarte usor, asa ca aleg sa fac asta intr-o singura cratita, intr-un timp foarte scurt.
Incep prin a pune pastele la fiert iar cand sunt aproape gata (cel mai bine le incercati gustand) scurg apa, pastrand-o intr-un recipient pana termin preparatul (este posibil sa mai am nevoie sa adaug in paste ulterior pentru a forma sosul).
Am ajuns in punctul in care pot sa adaug restul ingredientelor : smantana, ciupercile, pasta de ardei, sare, piper si o lingura de parmezan (restul il punem deasupra preparatului direct in farfurie).
Daca folositi ghebe ele trebuie sa fie foarte bine fierte inante de a le adauga in paste, iar daca folositi ciuperci champignon le adaugati nepreparate, dar tocate in bucati de dimensiunile dorite.
Amestecam usor in paste iar daca sosul nu este suficient si sunt uscate mai puteti adauga din apa in care ati fiert pastele. Le mai lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se leaga putin sosul si se pregatesc si ciupercile (in cazul in care folositi champignon)
Se servesc cu parmezan deasupra!
Sfat: Eu fierb ghebele foarte bine dupa care le spal si le congelez. Dupa ce le decongelez le mai fierb pana cand sunt aproape moi (spun aproape moi pentru ca ele au o textura usor crocanta). Apoi le folosesc la paste sau in tocanite.
No Comments