Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Șnițel de porc

snitel_de_porc

Șnițel de porc crocant servit cu lămâie și piper

Bi are 6 ani, dar câteodată cred ca vorbesc cu un adult. Zilele trecute avea poftele unui adult, exprimate în cel mai sincer mod. “Hmmm… ce bine miroase, îmi este foame. As mânca o friptură. De porc“.

Așa că m-am oprit la măcelăria de lângă noi și am cumpărat trei cotlete de porc cu gândul să le fac șnițele. Asta era pofta mea 🙂 Unele crocante învelite într-o crustă din pesmet.

Nu fac șnițele foarte des, deoarece nu sunt prietenă așa bună cu preparatele prăjite. Dar totuși, atunci când le fac, le prefer pe cele din carne de vită. In acelasi mod simplu pot fi făcute și din carne de pui. Singura diferență este că putem tăia carnea mai subțire, ca în cazul celor de vita sau mediu spre gros pentru carnea de porc și pui.

Șnițel de porc

snitel_de_porc

2 pași simpli pentru șnițele delicioase din cotlet de porc

  • Pune carnea pe folie alimentară și învelește-o cu o altă folie alimentară. Bate-o ușor cu un ciocan de șnițele. Nu trebuie să le faci subțiri și nici să rupi carnea.
  • Dă bucățile de carne pe rând prin făină, ou și pesmet și prăjește-le imediat la foc mic spre mediu până devin aurii.

Vei obține niște șnițele delicioase pe care le poți servi imediat, calde. Dar la fel de bune sunt și reci, puse într-un sandviş.

snitel_de_porc

Cu ce poți servi aceste șnițele? Cu o salată sau orice garnitură din orez, paste sau cartofi. Eu le-as pune alături un orez cu lămâie.

La noi au avut succes și în varianta simplă, condimentate cu piper negru, lămâie și cu o salată verde cu pătrunjel și roșii.

snitel_de_porc

Snitel de porc

Ingredients

  • 3 cotlete de porc fără os
  • sare, piper
  • 2 linguri făină
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 ou
  • ulei pentru prăjit

Instructions

1

Curăță carnea de porc de grăsime. Pune carnea pe folie alimentară și învelește-o cu o altă folie alimentară. Bate-le ușor cu un ciocan pentru carne, fără să le faci foarte subțiri sau să rupi carnea.

2

Pune sare și piper pe fiecare bucată de carne. Dă-le prin faină, ou bătut și pesmet. Prăjește-le imediat într-o tigaie cu ulei, la foc mic spre mediu, pe fiecare parte până se rumenesc frumos. Scoate șnițelele pe hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei. snitel de porc

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply