Pizza margherita, pizza cu mozzarela rosii si busuioc
Trebuie neaparat sa va spun povestea urmatoare, este una cu morala.
Zilele trecute, aflandu-ma in masina cu prichindelul familiei “Bee”, intr-o dispozitie de zile mari asa cum este cam tot timpul, incepe sa-mi povesteasca cu ce am gresit eu atunci cand am facut un copil “prosteste”. Stati nu va speriati chiar nu l-am facut prosteste, ci am facut un copil care se prosteste, unul glumet, asa cum este ea. Dar la varsa ei (aproape 5 ani) e cam acelasi lucru. Ce nu e?
Totul a inceput cam asa: “Mami, stii ca tu ai facut un copil prosteste? Dar eu stiu unde ai gresit.”
Eram din ce in ce mai curioasa sa vad unde duce discutia noastra. “Unde am gresit, scumpa mea?”
Raspunsul era aproape evident, cum de nu am reusit sa-mi dau seama?
Cu un aer atotstiutor imi spune: ” Inainte sa ma faci pe mine, nu ai manact ce trebuie”. Si aici a urmat o serie de glume, in care mi-a explicat detaliat ce am mancat. Cam tot ce vedea in jur verbaliza si devenea un fel de mancare, dar clar unul nepotrivit , de aici si reteta gresita.
Normal, daca am intrat in joc, am jucat pana la capat si am revenit cu intrebarea: “Dar ce trebuia sa mananc?”
“Cred ca trebuia sa mananci toate felurile de pizza”. Ooo deci asta era reteta.
Se pare ca asta nu a fost tot pentru ca discutia s-a extins si la mamele prietenelor ei. Le-a luat pe fiecare in parte si mi-a explicat cum au gresit si ele reteta sau nu. Cum e si normal, au fost si mame care nu au gresit reteta si pentru ca au stiut cum si ce sa manance au reusit sa faca niste copii seriosi.
Morala? Aveti grija ce mancati 🙂
Eu astazi am pregatit o pizza margherita 🙂
Pizza de casa
Pizza margherita
Ingredients
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 50 ml ulei
- 330 ml apa calduta
Instructions
Amestecati drojdia cu zaharul si cu putina apa calduta si o lasati la dospit 5-7 minute (intr-un loc calduros)
Adaugati peste acest amestec faina si sarea si cu ajutorul unui mixer cu paletele pentru aluat montate, mixati adaugand treptat apa calduta (aluatul nu trebuie sa fie vartos)
La sfarsit adaugati uleiul si mai mixati aluatul pana se desprinde de pe bol (aproximativ 5 minute)
Lasati-l acoperit la dospit intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul
Intindeti blatul de pizza de grosimea dorita si adaugati Ketchup ( eu am pus unul facut in casa), mozzarella si rosii
Coaceti pizza la 210-215 C, incalzire inferioara si ventilatie (pentru cuptoarele care au aceste functii), pana se rumeneste frumos
Notes
Dupa ce o scoateti din cuptor presarati frunze de busuioc si serviti cu pofta.
No Comments