Pizza/Paste

Pizza Halloween

pizza halloween

Facem sau nu facem mâncare cu tematică de Halloween? Dacă ai și tu un copil care își dorește mult să petreacă și să gătiți mâncare cu tematică alege să faceți pizza Halloween. Pizza cu fantomele din mozzarella pe un blat fără frământare, ușor de făcut și foarte bun.

Poți să faci o pizza mare sau mini pizza pe care pui o fantoma din mozzarella, ori un păianjen din măsline.

Pizza Halloween

pizza halloween

Blat fără frământare:

 • 250 g făină
 • 2-3 g drojdie uscată
 • 3 g sare
 • 3 g zahăr
 • 200 ml apă călduță

Topping pizza:

pizza pentru halloween

Cum se face aluatul fără frământare:

 1. Amestecă toate ingredientele (fără să frămânți aluatul) și lasă bolul acoperit timp de 20-30 minute. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, mai poți adăuga apă sau făină.
 2. După acest timp folosim tehnica de frământare – stretch and fold (aceeași metodă folosită la pâinea cu maia). Întinde câte o bucată de aluat din marginea castronului și pune-o peste partea din mijloc a aluatului.
 3. Lasă iar aluatul acoperit până când își dublează volumul.
 4.  Împarte aluatul în două, dă-i formă de bilă și lasă-l iar pe blatul pudrat încă 10-15 minute. Așa îl vei întinde mai ușor.
 5. Pregătește ingredientele pentru pizza: cu ajutoatul unui șablon decupeaza câteva felii mai groase de mozzarella sub fomă de fantome, pregătește maslinele pe care le vei aseza la final pe pizza în fomă de păianjen.
 6. Întinde aluatul de pizza cu mâna, apăsând ușor de la interior spre exterior, cât să obții un aluat subțire dar cu o margine ușor mai groasă pe care nu vei pune ingrediente și care va crește frumos la cuptor. Întinde aluatul pe blatul pudrat cu făină și apoi transferă-l pe hartie de copt (în tavă dacă nu ai piatră de copt pentru cuptor sau pe un tocător dacă urmează să coci pizza pe o piatră de copt).
 7. Pune pe pizza: sos de roșii, felii de salam și mozzarella rasă. Coace pizza la 230 C, cu ventilație (cuptorul și piatra de copt să fie bine încinse). Transferă cu grijă pizza care este pusă deja pe hartie de copt pe piatra de copt din cuptor.
 8. Când pizza este aproape gata, rumenită, pune și fantomele din mozzarella și mai lasă pizza în cuptor până când se topește foarte puțin.
 9. După ce o scoți din cuptor pune și măslinele tăiate în formă de păianjen, pune ochi fantomelor din mozzarella.

xoxo,

Laura

[P]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply