Pizza/Paste

Pizza de toamna

Pizza_de_toamna

Pizza de toamna, pizza cu vinete, ardei si rosii, pizza cu blat pufos, facut fara framantare. Reteta aceasta de aluat o folosesc si la focaccia. Este delicios si se face atat de usor. 😍

Blat fără frământare:

500 g făină
5-6 g drojdie uscată
8 g sare
5-6 g zahăr
400 ml apă călduță

Topping pizza: vinete, ardei, rosii cherry, mozzarella @delaco_romania

Cum se face aluatul fără frământare:

Amestecă toate ingredientele (fără să frămânți aluatul) și lasă bolul acoperit timp de 20-30 minute. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, mai poți adăuga apă sau făină.
După acest timp folosim tehnica de frământare – stretch and fold (aceeași metodă folosită la pâinea cu maia). Întinde câte o bucată de aluat din marginea castronului și pune-o peste partea din mijloc a aluatului. Repetă acest pas de trei ori, la interval de 20 minute.

Lasă iar aluatul acoperit până când își dublează volumul.
Împarte apoi aluatul în trei, dă-i formă de bilă și lasă-l iar pe blatul pudrat încă 10-15 minute. Așa îl vei întinde mai ușor.
Pregătește ingredientele pentru pizza:felii de vinete prajite in tigaia unsă cu foarte puțin ulei, felii de ardei si roșii cherry. Astazi facem o pizza cu legume de toamna. Tu ce legume ai mai pune pe aceasta pizza?

Întinde aluatul de pizza cu mâna pe o hartie de copt, apăsând ușor de la interior spre exterior, cât să obții un aluat subțire dar cu o margine ușor mai groasă pe care nu vei pune ingrediente și care va crește frumos la cuptor.
Unge-l cu sos de rosii, adauga legumele si presara mozzarella rasă.
Coace pizza pe piatra de copt, la 220 C, cu ventilatie, pana cand se rumeneste.

Duminica faina! 🤗😘😘

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply