Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella.
Ingrediente blat fără frământare:
500 g făină
5-6 g drojdie uscată
8 g sare
5-6 g zahăr
400 ml apă călduță
Topping pizza: Sos pesto (busuioc proaspat, seminte pin, parmezan, un strop ulei de masline, un strop zeama de lamaie) mozzarella gourmet Delaco
Cum se face aluatul fără frământare:
Amestecă toate ingredientele (fără să frămânți aluatul) și lasă bolul acoperit timp de 20-30 minute. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, mai poți adăuga apă sau făină.
După acest timp folosim tehnica de frământare – stretch and fold (aceeași metodă folosită la pâinea cu maia). Întinde câte o bucată de aluat din marginea castronului și pune-o peste partea din mijloc a aluatului. Repetă acest pas de trei ori, la interval de 20 minute.
Lasă iar aluatul acoperit până când își dublează volumul.
Împarte apoi aluatul în trei, dă-i formă de bilă și lasă-l iar pe blatul pudrat încă 10-15 minute. Așa îl vei întinde mai ușor.
Pregătește sosul pesto: pune toate ingredientele in mixer pana când faci un sos cremos.
Întinde aluatul de pizza cu mâna pe o hârtie de copt, apăsând ușor de la interior spre exterior, cât să obții un aluat subțire dar cu o margine ușor mai groasă pe care nu vei pune ingrediente și care va crește frumos la cuptor.
Unge-l cu sos pesto și presară mozzarella rasă.
Coace pizza pe piatra de copt la 220 C, cu ventilatie, până când se rumenește.
No Comments