Gustari/ Patiserie

Empanadas cu brânză

empanadas_cu_branza

Plăcinte sau empanadas cu brânză

Ghiozdanul din hol își așteaptă pachețelul în fiecare dimineață. Astăzi am rezolvat-o ușor, zic eu. Un sandviș cu cremă de brânză și microplante și nelipsitele fructe.

De câteva zile, de când a descoperit microplantele mănâncă același sandviș. M-am bucurat când a cerut chiar ea aceste mici plante verzi, mai ales că până acum nu se atingea de niciun tip de salată. Orice e nou introdus în meniul ei, mă face să sar în sus ca o minge vesel colorată într-un loc de joacă.

“Yeey, vorbești serios? chiar mănânci tu asta?”

“Daa, mami”

Dar oricât de bucuroasă aș fi că a descoperit ceva nou care îi place, nu putem sa avem același pachețel zi de zi. O să se plictisească și aș vrea să le mai mănânce și altă dată 🙂

Empanadas

empanadas_cu_branza

Deci, mă apuc să caut alte idei, bineînțeles ținând cont și de preferințele ei. Îmi așez cafeaua în dreapta laptopului, iau o foaia de hârtie și un pix și caut să o umplu cu inspirație pentru zilele ce urmează.

Sandvișuri, sandvișuri, covrigei, …. și tot felul de idei legate de gustări îmi trec acum prin fata ochilor. Le pun pe listă cu gândul că acea foaie de hârtie o să-mi fie utilă pentru următoarele luni. Intenționez să o lipesc pe frigider ca să-mi fie mult mai ușor și să nu mă mai întreb în fiecare zi ‘ce-i pun copilului de mâncare la școală?’.

În cazul nostru pachetul trebuie să conțină neapărat fructe și o gustare sărată. Foarte rar acceptă gustările dulci  și atunci ele sunt smoothie-uri din fructe.

În plus, am descoperit de curând că este foarte atrasă de preparatele cu nume drăguțe. Asa că printre aceste gustări am și câteva pe care o să le îndrăgească. Și o sa le schimbe numele, într-o adaptare proprie.

“Mami, cum se numește mâncarea asta?”

“Empanadas”

“Ok, o să-i spunem biancanadas”

Lista mea cu idei pentru pachetul de școală al copilului este gata. Atât cât am putut pentru moment, dar bineînțeles ca rămâne deschisă și dacă o să mai găsesc și alte idei, ele o să ajungă în același loc. Pe frigider, acolo unde am pus deja foaia colorată cu nume de snackuri.

Empanadas cu brânză sărată

empanadas_cu_branza

Empanadas cu brânză

Ingredients

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou
  • 4-5 linguri apă rece ( aproximativ 60 ml)
  • Pentru umplutură: 150 g brânză telemea, 1 ou
  • Pentru decor: 1 ou

Instructions

1

Pune făina, sarea și untul rece tăiat bucăți în bolul robotului de bucătărie și mixează până aluatul devine sfărâmicios. Dacă nu ai un robot de bucătărie, poți frământa aluatul cu mâna.

2

Adaugă oul și apa (pune apa treptat). Amestecă până obții un aluat dens.

3

Adună aluatul și pune-l într-o folie alimentară. Dă-l la rece 30 minute.

4

Amestecă brânza rasă cu oul.

5

Pudrează blatul de lucru cu făină și întinde aluatul cu un sucitor. Taie-l cu o formă rotunda și formează discuri mai mici sau mai mari (depinde de cât de mari vrei să fie aceste gustări).

6

Pune în mijlocul fiecărui mic disc umplutura de brânză și îndoaie discurile. Dacă nu ai o formă specială care să le lipească (ca cea din imagine), atunci poți să o faci cu vârful unei furculițe. Apasă marginea aluatului ușor până se lipește.

7

Pune aceste mici plăcinte cu brânză pe hârtie de copt într-o tavă. Unge-le cu ou și coace-le la 185 C până se rumenesc. empanadas cu branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close