Retete fara Carne

Spanac cu oua posate

spanac_cu_oua_posate

Reteta mea rapida de spanac cu oua posate

Primavara, vara, toamna sau iarna, nu conteaza anotimpul, in casa noastra gasesti tot timpul spanac. Fie el proaspat sau congelat. Pana la aparitia primelor fire de spanac in gradina noastra (in piata il gasiti deja), mai am cateva pungi cu spanac in congelator. Asa ca astazi am sa profit de una dintre ele si o sa-l prepar rapid dupa aceeasi reteta care m-a determinat sa-l iubesc.

Daca inca nu iubiti spanacul poate aceasta reteta o sa va faca sa spuneti “da, chiar imi place spanacul”.

Cred ca mancarea verde este mult mai greu de iubit deoarece vizualul nu ne lasa sa ne imaginam ceva apetisant. Mi-am dat seama de acest lucru tarziu cand am inceput sa scriu pe acest blog si am inceput sa fotografiez mancarea pe care o pregateam. Lucrurile verzi nu te imbie si nu te atrag din prima. Efectiv nu iti vine sa iei lingura si sa zici : “Trebuie sa gust. Arata bestial”.  Nu doar papilele gustative trebuie sa-si faca treaba ca sa ne bucuram de mancare ci si ochii si nasul in acelasi timp.

Deci ca sa-l fac atractiv l-am pregatit cu mai multe legume, cu sos de rosii si smantana. Poate nu am reusit inca sa imbunatatesc aspectul dar gustul cu siguranta da. Si apoi am trecut si la partea care ne imbie vizual si l-am asezonat cu oua posate. O farfurie destul de eleganta ajuta de asemenea. Putina zeama de lamaie si cateva felii de decor. Am reusit oare sa va conving?

Profitati de spanac in sezon si daca aveti surplus il puteti congela si apela la el oricand doriti.

Spanac cu oua posate

spanac_cu_oua_posate

Eu sunt multumita de preparatul meu atunci cand pitica mea macar gusta, chiar daca nu il mananca in totalitate. Reusita ar fi completa daca m-ar si complimenta, asa cum stie doar ea! 🙂

Spanac cu oua posate

Ingredients

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras sau gogosar
  • 500 g spanac congelat
  • 30 ml ulei
  • 200 ml sos de rosii
  • sare, piper si zeama de lamaie dupa gust
  • 1-2 linguri de smantana
  • 3 oua

Instructions

1

Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, morcovul si ardeiul.

2

Puneti o cratita pe foc mediu si adaugati uleiul. Cand acesta este incins adaugati legumele taiate.

3

Caliti legumele aproximativ 5 minute (sau chiar mai putin), avand grija sa nu le ardeti. Amestecati din cand in cand. Daca nu doriti sa le caliti, puteti sa le puneti impreuna cu uleiul si putina apa si sa le lasati pe foc pentru aceeasi perioada de timp.

4

Adaugati spanacul inghetat si acoperiti cu apa. Lasati cratita cu capac sa fiarba la foc potrivit. Mai amestecati din cand in cand.

5

Cand spanacul a scazut suficient (il aduceti la consistenta dorita, adaugand apa sau lasand oala sa fiarba fara capac ca sa se evapore din apa adaugata) si legumele sunt fierte puneti sucul de rosii.

6

Condimentati cu sare, piper, smantana si lamaie dupa gust.

7

Spargeti cate un ou intr-un castron si adaugati-le intregi deasupra spanacului. Acoperiti oala cu capac si lasati-le 4-5 minute la foc mic. spanac

Notes

Puteti inlocui spanacul congelat cu cel proaspat pe care il gasiti deja in piata. Il spalati bine frunza cu frunza si il adaugati intr-o oala cu apa care fierbe, pentru 1-2 minute. Il scoateti, il scurgeti bine si il tocati marunt inainte de a-l pune in preparat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply