Reteta mea de ciorba de spanac cu usturoi, smantana si ou.
Sfarsit de saptamana si planuri mari. Dupa inca o saptamana plina, weekend-ul acesta vreau sa ma bucur de familie si sa petrecem cat mai mult timp impreuna. Deci o sa aloc cat mai putin timp pentru gatit. Asta, desigur, nu inseamna ca nu o sa mancam 🙂
O sa urmam aceleasi principii cu care ne-am obisnuit, doar ca o sa alegem preparate cu timp de gatire mai mic.
Si pentru ca nu exista saptamana sau zi fara o supa/ciorba, primul gand imi zboara la acest fel de baza. Dar ce sa fie oare?
Brusc mi-am adus aminte ca mai am spanac in congelator. Oooo da. Asta e!
Ciorba de spanac ardeleneasca
Pun mana pe telefon sa o sun pe ardeleanca familiei, pe mama. “Iti mai aduci aminte cum faceau bunica si strabunica ciorba de verdeata?” Intreb asta deoarece mama si-a mai schimbat si ea stilul de a gati si unele retete nu le mai face asa cum le facea stabunica mea care gatea dumnezeieste.
Acum am reteta si sunt gata de treaba. O sa o adaptez putin si o sa inlocuiesc zerul cu smantana si lamaie. Pastrez insa aroma de usturoi si simplitatea ingredientelor folosite.
Asezati-va comod si lecturati urmatoarea reteta super simpla, dar super delicioasa. Iar mai apoi spor in bucatarie 🙂
Ciorba de spanac ardeleneasca
Ingredients
- 2 cepe mici
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 2 lingurite de untura (porc sau gaina) sau 2 linguri ulei
- 500 g spanac congelat (sau proaspat)
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml smantana pentru gatit
- sare si piper
- 1/2 lamaie
- cateva fire de marar
Instructions
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, ceapa verde si usturoiul verde.
Intr-o cratita puneti untura sau uleiul, adaugati legumele tocate si sotati totul la foc mic 2-3 minute.
Adaugati spanacul (daca folositi spanac proaspat il curatati, spalati , opariti 1-2 minute, il scurgeti si il tocati inainte de a-l adauga in ciorba)
Lasati totul inca 2-3 minute pe foc si adaugati apa (aproximativ 1,5 l). Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Din momentul in care a inceput sa fiarba, o mai lasati la foc mic maxim 10 minute.
Adaugati amestecul de galbenus si smantana (mai intai adaugati treptat cateva linguri de supa in amestecul de smantana si ou si numai dupa aceea turnati totul inapoi in oala cu ciorba). In acest punct deja puteti sa luati oala de pe foc, ciorba este gata.
Nu uitati sa puneti mararul tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust.
No Comments