Salata Caesar

Salata Caesar,  varianta Masa in Familie

Intentii serioase de dieta. De ce asa serioase? Pentru ca sinusoida greutatii mele imi arata ca deja ar trebui sa fiu pe panta descrescatoare a kilogramelor.

Dupa o lunga perioada de dazmat culinar, simt nevoia unei diete. Nu una stricta in care trebuie sa mananc x sau y, sau sa cantaresc si sa numar calorii. Nu contest faptul ca aceste diete dau rezultate, ci spun doar ca sunt destul de greu de tinut. Pe toate le-am incercat, nu mi-a scapat una! Ce sa-i faci daca sunt “putin” mai mare din fire 🙂 . Daca stau sa ma gandesc mai bine nu firea este de vina, ci pofta prea mare de orice! 

Apoi, din cand in cand, am cate o revelatie si zic: “Sa mai facem ceva schimbari in meniul zilnic”, “Ce-ar fi sa mancam mai multe salate? “, “Hei, familie sunteti de acord?”

Ce raspuns am primit?  Nu a fost un raspuns pozitiv strigat de un glas in cor, asa cum ma asteptam. Parerile au fost impartite, “da” si “nu”, dar sa fie cu asta sau cealalta. 

In fine, negociem ingredientele si ne punem pe treaba. 

E si pacat, primavara ne bate la usa si ne aduce legume proaspete si sanatoase.

Salata verde, crutoane, parmezan si ou

 

Prima din lungul sir de salate (sper eu 🙂 ) este salata caesar, varianta noastra supusa negocierilor.

Si ca sa nu ne frustram , am stabilit ca nu este o perioada de dieta, ci o perioada in care ne-am decis doar sa consumam mai multe salate. That’s all!

Salata Caesar

Ingredients

  • 8-10 frunze de salata verde
  • o ceapa verde mica
  • cateva felii de parmezan
  • 1 ou
  • CRUTOANE: 1-2 felii de paine, o lingura de ulei si cimbru uscat (optional)
  • SOS: 1 lingurita de mustar, 2-3 lingurite de otet balsamic, 1 lingura ulei, sare, piper si cimbru uscat(optional) dupa gust

Instructions

1

Taiati painea bucati, amestecati-o cu ulei si putin cimbru daca doriti. Puneti crutoanele intr-o tava pe hartie de copt si dati-le la cuptor. Rumeniti-le usor (la 200 C, aproximativ 5 minute).

2

Curatati, spalati si tocati ceapa si salata. Le asezati pe un platou sau intr-un bol. (Recomand sa uscati bine salata inainte de a o pune in salata!)

3

Fierbeti oul si dupa ce s-a racit il curatati, il taiati bucati si il adaugati in salata.

4

Completati salata cu cateva felii de parmezan si crutoanele care s-au racit.

5

Intr-un bol separat puneti ingredientele pentru sos si amestecati-le. Puneti sosul peste salata exact inainte de momentul servirii.

laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

3 months ago