Rulada cu gem

Pandispan rulada cu gem

Un desert usor cu ajutorul caruia ii creez copilului meu amintiri de neuitat! Amintirea mamei care coace prajituri in casa, amintirea unui mese in familie si a unui timp de calitate petrecut impreuna.

De ce vreau asta? Pentru ca eu imi aduc aminte cu mare drag de perioada copilariei si de rasfatul parintor dupa care tanjim cu totii, fie ca recunoastem sau nu. Asa de drag imi era sa luam masa in familie, era momentul in care ne regaseam, discutam si ne bucuram unul de celalalt.

Bucuria era si mai mare duminica cand mama ne pregatea si un desert. De cele mai multe ori erau prajituri cu foi si crema, iar în alte dati erau deserturi simple.

 

Caietul ei de retete era facut din mai multe foi adunate în timp de ici-colo. Le rasfoia si alegea una cu care ne uimea. Acum eu am intrat in posesia acestei “carti de retete” pretioase si încerc la randul meu sa-mi impresionez familia.

Pandispan cu gem

Atunci insa cand nu avea multe ingrediente la dispozitie, alegea ceva simplu, cum ar fi rulada cu gem. Cateva oua, zahar, faina si rezolva problema desertului. Iar gemul era nelipsit în casa.

 

Cat de rapid poate sa fie? Cat de simplu de facut?

Eu as spune ca are o dificultate scazuta. Coacem o foaie de pandispan din 4 oua cu 4 linguri de zahar, 4 de faina si 2 de ulei. O rulam si asteptam sa se raceasca. O umplem cu gem si o pudram cu zahar sau o glazuram cu ciocolata topita.

Ce ziceti? Simplu sau nu?

 

Rulada cu gem

Ingredients

  • 4 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 30 ml ulei
  • 250 g gem (eu am folosit gem de caise)
  • zahar pudra sau ciocolata pentru decor

Instructions

1

Separati albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul unui mixer bateti albusurile spuma si adaugati spre sfarsit, treptat zaharul. Stim ca albusul este bine batut daca atunci cand intoarcem castronul cu gura in jos, albusul nu cade.

2

Adaugati un praf de sare peste galbenusuri si le amestecati putin. Le adaugati peste albusurile batute spuma si amestecati compozitia.

3

Acum adaugati uleiul si amestecati din nou. Urmeaza sa puneti faina si amestecati usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus, astfel incat sa obtinem un aluat aerat.

4

Intindeti compozitia obtinuta pe o tava tapetata cu hartie de copt, in forma dreptughiulara si de grosime aproximativa de 1 cm.

5

Coaceti la 190 C, pana se rumeneste usor.

6

Dup ce o scoateti din cuptor pregatiti inca o foaie de copt de dimensiunea pandispanului si rasturanti-l pe ea cat inca este cald. Desprindeti foaia de hartie pe care ati copt pandispanul si acum rulati-l. Il lasati sa se raceasca asa, rulat.

7

Dupa ce pandispanul s-a racit, indepartati hartia in care a stat rulat si ungeti toata suprafata pandispanului cu gem. Il rulati din nou si il decorati dupa bunul plac cu zahar pudra, ciocolata topita sau alte bombonele pentru decor.

laura

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago