Legume și orez pentru masa de prânz – Salată de Orez cu Broccoli!
Ma uit puțin în urmă, în copilăria mea, și îmi aduc aminte ca nici nu voiam sa aud de orez.
“Orez? NU, nu, nu.”
La un moment dat a intervenit schimbarea și am început să îndrăgesc orezul cu legume făcut de mama. O simplă rețetă cu multe legume și mai putin orez, date la cuptor, mi-a schimbat părerea. Aș putea spune că legumele au salvat orezul :).
Acum pregătesc orezul în mai multe moduri și toate îmi plac la fel de mult. Salatele cu orez au trecut în topul preferințelor mele. Sunt foarte ușor de pregătit și nu au instrucțiuni stricte, adică poți să folosești legumele pe care le mai ai prin frigider. În plus, se servesc calde sau reci, au același gust minunat.
Pune orezul la fiert într-o oală cu apa (multă apa, ca să aibă loc sa fiarbă fără să se lipească boabele intre ele, adaugă-l când apa clocotește). După ce a fiert (al dente, nu fiert excesiv - gustă-l ca să îți dai seama dacă este gata) lasă-l la scurs într-o strecurătoare.
Separat, într-o altă oală, fierbe buchețelele de broccoli, câteva clocote.
Toaca ceapa verde și ridichile. Pune într-un bol orezul, broccoli, ceapa și ridichile. Asezonează salata cu sare, piper, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Deasupra presară pătrunjelul tocat grosier.
Poți servi salata caldă, imediat ce ai fiert orezul și broccoli, sau rece.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…