Cheesecake – New York Style

Wow … așa am reacționat eu când am gustat prima linguriță din acest desert – Cheesecake – New York Style!

Mă tot gândesc de câteva zile cum să îl descriu mai bine ca să te conving să încerci și tu această rețetă. Însă, dacă cuvintele mele sunt prea mici, poate te vor convinge pozele.

Cheesecake -New York Style

 

Ce m-a impresionat la acest cheesecake? Totul: textura cremei, gustul și aspectul!

Deoarece are o bază de biscuiți foarte subțire, iar cea mai mare parte a tortului este cremă de brânză, textura cremei este foarte importantă: fină, aerată, într-un cuvânt, perfectă. Se vede și în poze ca nu este un cheesecake îndesat sau gelatinos, iar acest aspect frumușel se va simți și în gustul lui.

Gustul? Divin. Chiar dacă eu i-am pus alături doar câteva fructe proaspete, iar în mod normal se servește cu un sos dulce de fructe, desertul m-a impresionat maxim. Mi-a plăcut varianta aceasta ‘soft’, cu fructe  de sezon.

Cheesecake

Singurul defect al acestui cheesecake a fost că s-a terminat destul de repede. La un moment dat copilul nostru s-a supărat că a rămas foarte puțin, dar am reușit să o împăcăm cu promisiunea că nu o să treacă mult timp și o sa-l facem din nou.

Dacă te-am convins să încerci rețeta, lasă-mi un comentariu ca să știu și eu 🙂 .

Cheesecake - New York Style

Ingredients

  • BLAT:
  • 125 g biscuiți
  • 75 g unt
  • CREMĂ:
  • 800 g cremă de brânză (4 pachete Philadelphia)
  • 275 g zahăr
  • 30 g faină
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie (opțional)
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 6 ouă
  • 115 g smântână
  • FRUCTE pentru decor

Instructions

1

Încălzește cuptorul la 190 C. Învelește foarte bine exteriorul unei forme pentru tort (cu margine detașabilă) cu folie de aluminiu (cheesecake-ul se coace într-o tavă mai mare cu apă și e bine să folosești 2-3 folii de aluminiu ca să nu intre apă în el).

2

Unge forma de tort cu foarte putin ulei. Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie și adaugă untul topit peste ei. Pune acest amestec în forma de tort, aplatizează-l și pune forma într-o tava mai mare și putin adâncă. Pune blatul de biscuiți la cuptor timp de 10 minute.

3

Într-un bol mixează crema de brânză, zahărul și făina (timp de 1 minut). Adaugă lămâia, sarea și vanilia și apoi câte un ou și mixează la viteza mică. La sfârșit pune smântâna.

4

Pune crema de brânză peste blatul de biscuiți. În tava mare, pe lângă forma de tort, toarnă puțină apă fierbinte (cât sa nu depășească folia de aluminiu). Dă tava la cuptor (la 165 C) pentru aproximativ 90-100 minute (crema de brânză trebuie sa se miște foarte puțin atunci când lovești ușor forma tortului).

5

După ce l-ai scos din cuptor, lasă-l în tava cu apa până se răcește apa. Scoate cheesecake-ul din tava cu apă, îndepărtează-i folia de aluminiu și lasă-l sa se răcească complet. Pune-l la frigider, acoperit, minim 8 ore (sau peste noapte). Abia apoi îl desprinzi ușor cu un cuțit și scoți marginea formei de tort. Lăsă-l pe baza formei de tort, aceasta se poate transfera ușor pe suportul de tort.

laura

View Comments

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago