Gata in 30 minute

Salată de cușcuș cu ton

Am făcut salata de cușcuș cu ton de trei ori săptămâna aceasta. La cererea publicului. Pardon, a familiei. Asta spune cât de mult le-a plăcut. Iar eu, veselă, am repetat rețeta, pentru ca era varianta simplă de cină cu care nu aveam cum să greșesc.

Caut idei de salate care se prepară ușor, fără foc dacă se poate, sau timpi mari de gătire. Evit cât se poate să folosesc aragazul și cuptorul. Căldura nu ne dă pace și mă obligă să fiu cât mai inventivă cu meniul zilnic. Să trăiască salatele, de orice fel.

Așa am ajuns să descopăr ca pot să combin cușcuș-ul cu o conservă de ton ce tocmai aterizase în bucătăria mea 🙂 . Și bine am făcut că am cumpărat-o căci au ieșit niște salate grozave.

Salată de cușcuș cu ton

Ce pun eu în salata de cușcuș cu ton? În primul rând cușcuș SanoVita, care se pregătește în 5-7 minute. Destul de rapid, nu? Pun apa fiartă în castronul în care am adăugat cușcuș, sare și foarte putin ulei și îl las acoperit timp de 5-7 minute sau până se absoarbe toată apa. Proporțiile de apă și cușcuș sunt de 1 la 1, sau cel mult 1 la 1,5.  Asta înseamnă că pun aceeași cantitate de cușcuș și apă sau dacă vreau să fie mai umed cușcuș-ul măresc cantitatea de apă cu încă o jumătate. Pentru că îl prepar destul de des am ajuns să nu mai măsor cantitățile, pun apă peste el cât să-l acopere și încă puțin peste.

În timp ce cușcuș-ul se prepară singur, eu toc câteva legume considerate de mine perechea ideală pentru pește: ceapă verde ( dar merge și o ceapă roșie), pătrunjel și mărar. Condimente? Sare, piper și zeamă de lămâie din belșug, dar și după gust. De data aceasta nu mai pun ulei, conserva de ton este în ulei și oricât am încercat să scurg tonul, tot a mai rămas ceva, atât cât să se combine bine cu toate ingredientele din salată. Dacă folosești însă conservă de ton în apă, poți să adaugi la final și un strop de ulei de măsline, o să completeze perfect salata.

Salata de cușcuș

Cred că este ultima salată de cușcuș cu ton pe săptămâna aceasta. Facem o pauză, dar o să revenim la ea, cu siguranță. Pofta este mare și vara lungă.

xoxo,

Laura

Salată de cușcuș cu ton

Ingredients

  • 1 ceașcă cușcuș (eu am folosit cușcuș SanoVita)
  • 1+1/2 ceașcă apă
  • 1 lingură ulei
  • 1 conservă ton
  • 1 fir ceapă verde (sau ceapă roșie)
  • 1/2 lămâie
  • sare, piper și verdeață (mărar și pătrunjel), după gust

Instructions

1

Pune apa fiartă în castronul în care adăugi cușcuș-ul, sare și o lingură ulei. Lasă-l acoperit timp de 5-7 minute sau până se absoarbe toată apa.

2

Curăță și toacă ceapa, mărarul și pătrunjelul.

3

Scurge conserva de ton.

4

Amestecă toate ingredientele într-un castron. Condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.

Notes

Dacă folosești conservă de ton în apă, poți să adaugi la final și un strop de ulei de măsline, o să completeze perfect salata.

laura

View Comments

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

3 months ago