Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella.
Ingrediente blat fără frământare:
500 g făină
5-6 g drojdie uscată
8 g sare
5-6 g zahăr
400 ml apă călduță
Topping pizza: Sos pesto (busuioc proaspat, seminte pin, parmezan, un strop ulei de masline, un strop zeama de lamaie) mozzarella gourmet Delaco
Cum se face aluatul fără frământare:
Amestecă toate ingredientele (fără să frămânți aluatul) și lasă bolul acoperit timp de 20-30 minute. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, mai poți adăuga apă sau făină.
După acest timp folosim tehnica de frământare – stretch and fold (aceeași metodă folosită la pâinea cu maia). Întinde câte o bucată de aluat din marginea castronului și pune-o peste partea din mijloc a aluatului. Repetă acest pas de trei ori, la interval de 20 minute.
Lasă iar aluatul acoperit până când își dublează volumul.
Împarte apoi aluatul în trei, dă-i formă de bilă și lasă-l iar pe blatul pudrat încă 10-15 minute. Așa îl vei întinde mai ușor.
Pregătește sosul pesto: pune toate ingredientele in mixer pana când faci un sos cremos.
Întinde aluatul de pizza cu mâna pe o hârtie de copt, apăsând ușor de la interior spre exterior, cât să obții un aluat subțire dar cu o margine ușor mai groasă pe care nu vei pune ingrediente și care va crește frumos la cuptor.
Unge-l cu sos pesto și presară mozzarella rasă.
Coace pizza pe piatra de copt la 220 C, cu ventilatie, până când se rumenește.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
Bun, aromat, din trei ingrediente. Sandvis cald cu sos pesto, rosii si branza emmentaler pentru…