Gata in 30 minute

Quesadilla cu fasole și porumb

Quesadilla cu fasole și porumb, sos guacamole, dulceață de ardei iute și masa de prânz arată perfect. Am făcut planul de dimineață iar la prânz în 30 minute eram la masă și savuram această quesadilla cu legume. Exact cum mi-am imaginat!

Cât de repede se prepară o quesadilla? Depinde de ingredientele folosite. Eu am pus legume proaspete sau din conservă și asta nu poate să dureze foarte mult. Atât cât cureți și tai legumele, deci puțin. Am folosit ceapă roșie, ardei roșu, usturoi, fasole alba din conservă și porumb tot din conservă. Am sotat aceste legume câteva minute, cat să-și împrumute aromele. Condimentate după gust cu sare și piper, umplutura este pregătită pentru quesadilla.

Mai ai nevoie de foi tortilla și cașcaval care să lege toate legumele și să completeze gustul. Am pus pe o jumătate de foaie de tortilla cașcaval ras, amestecul de legume și iar cașcaval ras și am acoperit totul cu cealaltă jumătatea de foaie pe care nu am pus nimic.

Le prăjesc câteva minute pe fiecare parte in tigaia unsă cu foarte puțin ulei (sau chiar fără, dar eu am dorit ca lipiile să fie ușor crocante) și le apăs cu spatula ca să se topească cașcavalul și sa lege toate ingredientele.

Pentru ca am zis ca totul durează 30 minute, mai încă timp sa fac si un sos guacamole, un sos din avocado, ceapă roșie, roșii, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. Fresh, merge foarte bine lângă o felie de quesadilla.

La sfârșit, doar pe porția mea, am mai pus și o linguriță de dulceață de ardei iute făcută de mama. Yum!

Quesadilla cu fasole și porumb

Ingrediente:

  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei mic roșu
  • 200 g fasole fiarta (din conservă)
  • 100 g porumb fiert (din conservă)
  • 1 cățel de usturoi
  • 100-150 g cașcaval, eu am folosit cascaval Sofia Delaco
  • 1 lingură ulei, sare, piper
  • 2 foi tortilla

Sos guacamole: 1 avocado, 1 roșie, 1/4 ceapă roșie, ulei de măsline, sare si zeamă de lămâie. Toacă legumele mărunt și amestecă-le cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Cum se prepara quesadilla:

  1. Începe cu umplutura de legume. Curăță și taie cuburi mici ceapa, ardeiul și usturoiul. Pune legumele în tigaia cu ulei la foc potrivit. Adaugă fasolea și porumbul bine scurse de apa din conservă. Condimentează cu sare și piper, sotează foarte puțin legumele.
  2. Dă cașcavalul pe răzătoarea mare.
  3. Pune într-o tigaie unsă cu foarte puțin ulei o foaie de tortilla. Adaugă pe jumătate din ea cașcaval ras, amestec de legume și iar cașcaval ras. Deasupra îndoaie jumătatea de foaie de tortilla fără ingrediente. Presează ușor quesadilla și după ce se rumenește ușor o poți întoarce și pe cealaltă parte.
  4. Pune quesadilla pe un platou. Se servește caldă cu sos de avocado și opțional cu un sos iute sau dulceață de ardei iute.
laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

2 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

3 months ago