Gustari

Covrigei cu cașcaval

Ceva de ronțăit, ceva crocant, ceva rapid de făcut acasă sau covrigei cu cașcaval. Nu știu care este relația voastră cu gustările, dar la noi in familie ele sunt foarte apreciate. Pe lângă fructe acești mici covrigei crocanți pot fi gustarea perfectă.

Covrigei cu cascaval

Ingrediente:

  • 375 g făină
  • 165 g apă călduță
  • 4 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 45 g ulei
  • 100 g cașcaval, eu am folosit cașcaval Delaco Junior
  • Mai ai nevoie de :1/2 lingură ulei și folie alimentară
  • Dacă aluatul este prea tare și nu se poate frământa mai adaugă 1-2 linguri apă.
  1. Pune într-un bol drojdia, zahărul, 1-2 linguri faină și toarnă puțin din apa călduță. Amestecă și lasă amestecul acesta lichid să crească puțin (aproximativ 5 minute).
  2. După acest timp adaugă restul de apă, sarea, uleiul, faina și amestecă. Adaugă și cașcavalul. Frământă apoi aluatul pe blatul pudrat cu făină sau uns cu puțin ulei, timp de 5 minute, până devine elastic.
  3. Dă-i aluatului o formă dreptunghiulară, plată. Pune-l apoi pe o folie alimentară unsă cu ulei și acoperă-l tot cu o folie alimentara unsă cu ulei. Lasă-l la dospit 1 oră.
  4. Cu un cuțit foarte ascuțit taie bastonașe subțiri din aluat, apoi întinde acele bastonașe de la mijloc spre exterior până le faci de grosimea dorită. Taie-le atât cât vrei și formează covrigei de dimensiune dorită. Eu i-am făcut mici. Cu cât sunt mai subțiri cu atât ies mai crocanți. Cât timp coci covrigeii, ține restul aluatului învelit cu folie.
  5. Pune covrigeii în tavă, pe hârtie de copt și coace-i la 200 C până se rumenesc (aproximativ 14-15 minute, dar acest timp poate să difere de la cuptor la cuptor sau de cât de mari sunt covrigeii și de cât de crocanți vrei să fie.

weekend fain,

Laura

laura

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago