Prajiturile cu foi erau nelipsite in copilaria mea. Duminica de duminica mama ne facea ceva bun si de cele mai multe ori asta insemna o prajitura cu foi si crema. Vanilie, cacao, cu nuci sau bezea, de fiecare data rezultatul era minunat 🙂
Â
Foi: Mixeaza ouale cu zaharul, adauga laptele si uleiul, un praf de sare si bicarbonatul de amoniu dizolvat intr-o lingurita de otet. Adauga faina treptat pana obtii un aluat nu foarte tare, pe care sa il poti intinde cu sucitorul in patru foi subtiri. Coace foile pe o tava de cuptor intoarsa, unsa cu unt si pudrata cu faina, in cuptorul bine incins.
Crema: Peste amestecul de zahar, cacao si faina adauga treptat laptele amestecand cu telul ca sa nu faca cocoloase. Pune compozitia la foc mic si amesteca continuu pana se ingroasa crema. La sfarsit adauga ciocolata tocata marunt si untul. Lasa pe foc crema pana se topesc si acestea.
Dupa ce foile si crema s-au racit putem definitiva prajitura alternand foile cu crema. Pe ultima foaie pune ciocolata topita in unt.
Recomand sa o lasi cateva ore sau chiar o zi inainte de servire.
In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…