Cornulete cu gem

Cornuletele cu gem sau cu rahat, una din retetele vechi ale mamei, dar foarte actuala in familia noastra. Sunt facute cu untura, dar bineinteles ca le putem adapta timpurilor noastre inlocuind untura cu unt. Imi aduc aminte de copilarie de fiecare data cand pregatesc aceste cornulete fragede si bune.

Cornulete cu gem

Ingredients

  • • 250 g untura (sau unt)
  • • 550 g faina
  • • 1/2 lingurita sare
  • • 1 lingurita zahar
  • • 25 g drojdie proaspata
  • • 200 ml iaurt de baut (sau lapte batut)
  • • gem pentru umplutura
  • • zahar pudra

Instructions

1

Amesteca untura cu faina si sarea pana se incorporeaza foarte bine toata faina.

2

Peste drojdia proaspata adauga o lingurita de zahar si amestec-o. Las-o aproximativ cinci minute pana devine lichida.

3

Adauga dojdia si iaurtul peste amestecul de faina obtinut mai sus.

4

Framanta pana obtii un aluat vartos si lasa-l la dospit aproximativ o jumatate de ora.

5

Intinde foi mici de aluat si impacheteaza cornuletele (ca in imaginea atasata). Pune-le pe hartie de copt si da-le la cuptor.

6

Pudreza-le cu zahar imediat ce au fost scoase din cuptor.

Notes

Dupa ce s-au racit pastreaza-le fragede intr-un bol de sticla acoperit.

laura

Share
Published by
laura

Recent Posts

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

1 month ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

1 month ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

2 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

2 months ago

Paste cu broccoli si sos cheddar

Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…

2 months ago