Cornuletele cu gem sau cu rahat, una din retetele vechi ale mamei, dar foarte actuala in familia noastra. Sunt facute cu untura, dar bineinteles ca le putem adapta timpurilor noastre inlocuind untura cu unt. Imi aduc aminte de copilarie de fiecare data cand pregatesc aceste cornulete fragede si bune.
Amesteca untura cu faina si sarea pana se incorporeaza foarte bine toata faina.
Peste drojdia proaspata adauga o lingurita de zahar si amestec-o. Las-o aproximativ cinci minute pana devine lichida.
Adauga dojdia si iaurtul peste amestecul de faina obtinut mai sus.
Framanta pana obtii un aluat vartos si lasa-l la dospit aproximativ o jumatate de ora.
Intinde foi mici de aluat si impacheteaza cornuletele (ca in imaginea atasata). Pune-le pe hartie de copt si da-le la cuptor.
Pudreza-le cu zahar imediat ce au fost scoase din cuptor.
Dupa ce s-au racit pastreaza-le fragede intr-un bol de sticla acoperit.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…