Placinta clasica cu mere, cu foitaj facut in casa. Este o reteta pe care o poti face cu succes si in zilele de post .
Acelasi foitaj poate fi umplut cu dovleac sau cu branza. Sa le savuram impreuna.
Amesteca toate ingredientele de la Aluat 1 pana formezi o coca pe care o intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru (nu se framanta aluatul).
Amesteca ingredientele de la Aluat 2. Vei obtine o coca sfaramiciosa.
Pune aluatul sfaramicios peste foia intinsa. Ruleaza si pune-l la rece pentru 20-30 minute.
Spala merele si da-le pe razatoarea mare. Scurge-le de zeama amesteca-le cu zahar si scortisoara, dupa gust.
Taie in doua aluatul de placinta (fara sa il desfaci). Intinde-l cu sucutorul pe blatul de lucru pudrat cu faina. Pune prima foie in tava pe hartie de copt, pune merele, apoi a doua foaie.
Pune placinta la cuptor si las-o pana cand se rumeneste usor.
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments