Tu cumperi ingrediente cu care nu știi ce ai vrea să gătești, doar pentru că îți plac cum arată? Eu așa fac. Tocmai am cumpărat o cutie de ciuperci brune de la Lidl, doar pentru că erau fresh. Le-am pus în frigider și apoi am căutat rețeta potrivită. Să vedem de ce am poftă acum.
Am tot văzut în ultima vreme rețete de tarte, dulci, sărate, cu diverse umpluturi din legume și fructe. Mă gândesc că este momentul potrivit pentru o tartă rustică cu ciuperci. Galette cu ciuperci.
Am mai pregătit galette cu diverse umpluturi, deci o să folosesc același aluat în care o să pun verdeață tocată mărunt. Vreau să fie cât mai aromată. O să folosesc pătrunjel și chives. Poți desigur să nu le pui sau să le înlocuiești cu ce verdețuri ai la îndemână, proaspete sau uscate. Aluatul îl fac rapid, folosesc un robot de bucătărie. Este adevarat că o să urmeze partea mai puțin plăcută cu spălatul lui, dar fac aluatul în mai puțin de 5 minute. Deci, merită!
Cât timp aluatul stă la rece, sotez ciupercile și ceapa tăiate julien, până se evaporă toată apa din ciuperci. Condimentez cu sare, piper, pătrunjel și oregano. Nu știu de ce, dar astăzi simt că trebuie să folosesc multe condimente. Parcă aș mai pune, dar mă opresc aici.
Întind aluatul, pun umplutura, rad parmezanul și adun aluatul pe margini ca să obțin o tartă frumoasă, rustică. Ca să am o tartă de culoare aurie atunci când o scot din cuptor, ung aluatul cu ou. La cuptor cu ea și apoi la degustat.
xoxo,
Laura
ALUATUL: În bolul robotului de bucătărie mixează timp de 30 de secunde faina, sarea și untul rece tăiat bucăți mici. Adaugă oul și apa rece, verdeața tocată mărunt și amestecă încă 30 de secunde până vei obține un aluat omogen. Pune aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30-60 minute. UMPLUTURA: Sotează ciupercile, ceapa tăiate julien și condimentele până rămân fără lichid. Întinde pe rotund aluatul și pune-l într-o tavă pe hârtie de copt. În mijloc adaugă umplutura, parmezanul și aduna marginile aluatului peste ea. Unge aluatul cu ou. Coace tarta la 190-200 C, pe raftul din mijloc al cuptorului până când aluatul se rumenește. Galette sau tartă rustică cu ciuperci
Ingredients
Instructions
Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…
Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…
Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…
Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…
Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…
Paste cu sos alb cremos, paste cheesy cu un strop de prospetime dat de broccoli.…
View Comments