Gata in 30 minute

Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Nu este chiar o salată orientală, este ceva foarte asemănător, o salată din doua ingrediente principale, cartofi și ceapa și bineînțeles condimente. Salată de cartofi cu ceapă caramelizată și sos de muștar.

Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă este. Cartofii fierți sunt înveliți în sos delicios de muștar și ulei de măsline, condimentat simplu cu sare și piper. Sosul se face rapid punând toate ingredientele într-un borcan mic cu capac. Îl agit câteva secunde și el devine cremos, potrivit să învăluie bucățile de cartofi din salată. Deasupra pun ceapa caramelizată. Cu cât mai multă ceapă, cu atât mai gustoasă este salata.

Am făcut salata de doua ori săptămâna trecută și parcă și a doua oară am pus prea puțină ceapă. Nu am de gând să mai greșesc data viitoare. Ceapa caramelizată este ușor dulce, practic este ingredientul care face acestă salată specială.

Cum fac ceapa caramelizată? Toc ceapa julien și o pun într-o tigaie cu foarte puțin ulei. O las la foc mic și mai amestec din când în când, până se înmoaie. Adaug o linguriță de zahăr și o linguriță de oțet de mere sau de orez. Și o mai las la foc mic câteva minute.

Salata de cartofi cu ceapa caramelizata

Salata de cartofi cu ceapa caramelizata

Amestec cartofii cu sos și ceapa caramelizată și pot sa-i chem și pe ceilalți la masă.

Pot, desigur, să nu amestec ingredientele și să le așez frumos pe un platou, farfurie mai mare. Așa am făcut și eu pentru a fotografia acestă salată. Un stat de cartofi stropit din loc în loc cu sos și deasupra ceapa. Pun și câteva frunzulițe de pătrunjel, prietenul meu în bucătărie 🙂

xoxo,

Laura

Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Ingredients

  • 500 g cartofi
  • 2-3 cepe (eu am folosit ceapa roșie)
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet de orez (sau mere)
  • SOS: 1 linguriță muștar, 1-2 linguri ulei de măsline, sare și piper
  • Opțional: pătrunjel

Instructions

1

Fierbe cartofii în coajă. După ce s-au răcit îi cureți și îi tai bucăți.

2

Taie ceapa julien. Într-o tigaie pune cele două linguri de ulei și ceapa. Amesteca din când în când. Lasă ceapa la foc mic și ai grijă să nu se ardă. Când ceapa este moale aduagă zahărul și oțetul. Mai lasă ceapa pe foc câteva minute.

3

Pune ingredientele de sos într-un borcan cu capac și agită-l până când se amestecă bine și sosul devine cremos.

4

Amesteca cartofii cu sosul și ceapa. Sau așează ingredientele în straturi: cartofii, sosul și deasupra ceapa caramelizată, pătrunjel.

laura

View Comments

Recent Posts

Empanadas cu branza de capra si spanac

In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru…

5 days ago

Tarta cu legume si mozzarella

Sau tarta cu ce mai ai prin frigider. Iar eu aveam acum praz, rosii uscate…

2 months ago

Supa miso ramen cu legume

Am incercat de curand sa facem supa ramen acasa si ne-a placut foarte mult cum…

2 months ago

Pesto pizza

Pizza cu blat fără frământare, sos pesto si mozzarella. Ingrediente blat fără frământare: 500 g…

2 months ago

Sandvis cu carne de vita si branzeturi

Nu e chiar un sandvis pentru mic dejun, as spune ca poate pentru un brunch…

3 months ago

Sandvis cu rosii uscate, avocado si branza cedar

Cum sa faci un sandvis delicios cu branzeturi si legume? Pregateste ingredintele din lista de…

3 months ago